Site icon Som Pollença

S’imposarà un peatge per accedir a Formentor

El principal motiu d’aquesta decisió és acabar amb la saturació de la carretera, “sobretot, de cara a l’estiu”. Així, es pretén que la gent no hi vagi tant i acabar amb les llargues cues de cotxes. A més, des del Consell de Mallorca, la Delegació del Govern a Illes Balears i la Direcció General de Trànsit, creuen que així es reforçarà la seguretat viària.

Fa més de dos anys que no hi ha cap peatge a Mallorca després que el túnel de Sóller és gratuït, però aquest encara conserva la marquesina de la zona de peatge. A principis d’aquest any, el Consell va decidir llevar-la. El projecte per desmuntar aquesta àrea situada a la boca sud del túnel, al costat de Bunyola, suposaran una despesa de 330.000 euros.

Per aquest motiu, i Consell Insular de Mallorca i carreteres ha decidit la imposició del peatge a la mítica carretera de Formentor – des de la rotonda de la base-. per aquest motiu s’instal·larà la marquesina amb les cabines per cobrar el peatge. D’aquesta manera, es podrà aprofitar tot el material de la de Sóller.

Les obres del projecte 19-07.0-ML per a la retirada de la marquesina existent a la boca de túnel de Sóller (Ma-11, zona Palma) i condicionament a l’entrada de la carretera de Formentor s’han aprovat aquest dilluns. Referent al preu, s’ha especificat que l’entrada a Formentor rondarà els 35 euros.

Tomeu Cifre, el batle, s’ha mostrat ofès per la notícia i ha declarat que “no hem de fotre faves ara una marquesina a Formentor”.

Per al moment, des del Consell han assegurat que a juny de 2021 ja es cobrarà al peatge.

Exit mobile version