FormentorMunicipi

S’imposarà un peatge per accedir a Formentor

Consell Insular i carreteres han aprovat aquest dilluns el projecte d'una nova zona de peatge. Tomeu Cifre s'ha mostrat ofès

El principal motiu d’aquesta decisió és acabar amb la saturació de la carretera, “sobretot, de cara a l’estiu”. Així, es pretén que la gent no hi vagi tant i acabar amb les llargues cues de cotxes. A més, des del Consell de Mallorca, la Delegació del Govern a Illes Balears i la Direcció General de Trànsit, creuen que així es reforçarà la seguretat viària.

Fa més de dos anys que no hi ha cap peatge a Mallorca després que el túnel de Sóller és gratuït, però aquest encara conserva la marquesina de la zona de peatge. A principis d’aquest any, el Consell va decidir llevar-la. El projecte per desmuntar aquesta àrea situada a la boca sud del túnel, al costat de Bunyola, suposaran una despesa de 330.000 euros.

Per aquest motiu, i Consell Insular de Mallorca i carreteres ha decidit la imposició del peatge a la mítica carretera de Formentor – des de la rotonda de la base-. per aquest motiu s’instal·larà la marquesina amb les cabines per cobrar el peatge. D’aquesta manera, es podrà aprofitar tot el material de la de Sóller.

Les obres del projecte 19-07.0-ML per a la retirada de la marquesina existent a la boca de túnel de Sóller (Ma-11, zona Palma) i condicionament a l’entrada de la carretera de Formentor s’han aprovat aquest dilluns. Referent al preu, s’ha especificat que l’entrada a Formentor rondarà els 35 euros.

Tomeu Cifre, el batle, s’ha mostrat ofès per la notícia i ha declarat que “no hem de fotre faves ara una marquesina a Formentor”.

Per al moment, des del Consell han assegurat que a juny de 2021 ja es cobrarà al peatge.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button