Site icon Som Pollença

Música a poc volum i mascareta posada a les reunions d’aquest Nadal

Avui comencen un seguit de sopars i dinars que, fins enguany, acostumàvem a fer en família. Aquest any però, amb les noves restriccions a causa de la Covid19 i pel fet de trobar-se, les Illes Balears, dins la fase 4 de risc, haurem de fer un “canvi de xip” pel que fa a la concepció que tenim de “celebrar el Nadal”.

És per això que Javier Arranz, portaveu autonòmic del comité d’enfermetats infeccioses, ha fet un recull de les recomanacions per a les reunions familiars de Nadal a Mallorca.

Primer de tot, ha apuntat que no s’ha de tenir vergonya de dur mascareta durant les trobades familiars, ja que és un accessori que únicament s’ha de retirar a l’hora de menjar o beure. A més, també és millor si no es comparteixen utensilis ni plats des d’on diverses persones agafen menjar, així com també si només és una persona qui s’encarrega de preparar, servir i recollir el menjar.

Una altra de les mesures, i de les més conegudes, és el fet de no poder ser més de 6 comensals, això facilitarà poder estar més amplis dins un espai; així com també, que les persones reunides poden ser, de com a màxim, dos grups de convivència.

Per altra part, també s’ha recomanat no posar música o la televisió a alts nivells de volum, ja que això evitarà haver de xerrar més fort, generant així més aerosols i augmentant el risc de contagi.

Un altre dels consells aportats per Arranz, ha estat el d’abrigar-se i sortir a dinar o sopar als exteriors de les cases- als patis o terrasses-, ja que a l’interior es multipliquen els contagis.

A part de tot l’anterior, també cal recordar que és important ventilar cada cert temps l’estància per tal de purificar l’aire, així com també rentar-se les mans amb freqüència i complir amb el toc de queda que a Mallorca continua essent a les 22h.

Repassam les mesures de protecció del nivell 4 de risc extrem, a continuació.

Exit mobile version