Municipi
Destacat

Mallorca entra a la fase 4, la fase de risc extrem

La restauració tancarà a les 18h els cap de setmana i vísperes de festius

La Presidenta Francina Armengol acaba d’anunciar que el Govern ha aprovat finalment l’entrada de Mallorca dins la fase 4, lo qual suposa estar dins el nivell de risc extrem sense fer excepció a cap data i fins, com a mínim, dia 28 de desembre, quan es tornarà a revisar.

La incidència acumulada de 14 dies ha passat a 336 casos per cada 100.000 habitants i la de 7 dies es troba a 196, apuntant una creixença a l’alça i amb previsió d’augmentar de cara als pròxims dies.

Això ha estat un dels motius que ha portat a prendre aquesta decisió, la qual frena totalment la idea del Nadal prèviament establida de cara a aquest 2020, que deixava reunions de fins a 10 persones i el toc de queda era fins la 1.30h, en dies assenyalats. Així, aquestes mesures extraordinàries queden totalment abolides, fins a la nova revisió, passant a aplicar noves normatives.

Es tracta de dates molt emocionals i sentides per a la població i per això hem de ser conscients de fer un Nadal evitant aglomeracions i celebrant-ho amb els que més estimam, perquè l’any que ve poguem ser més dels que som ara.

Francina Armengol

D’entre les noves mesures més destacades, sorgeix la del nombre de persones en les reunions socials. Aquest serà de 6 persones a l’exterior, i a l’interior serà de 6 persones i d’un màxim de dos nuclis familiars diferents. Aquest plantejament de passar d’un a dos nuclis familiars, tal i com establia el marc del nivell 4 en un principi, s’ha fet perquè les persones que viuen soles no hagin de passar el Nadal sense companyia.

En relació al toc de queda, continuarà essent fins a les 22h, sense excepcions a cap data.

En referència a la restauració, a partir del proper dijous, l’interior dels locals haurà de tancar al públic i només es podrà fer ús de les terrasses amb un màxim de grups de 6 persones i amb aforament del 75%. L’hora de tancada serà a les 22h, però els divendres, dissabtes i vísperes de festius hauran de tancar a les 18h, per tal d’evitar possibles tardeos. Així i tot, el servei a domicili es permetrà allargar fins les 00h del vespre, per a afavorir la seva activitat.

En quant al comerç, el petit i mitjà manté l’aforament al 50% i les grans superfícies es redueixen al 30%, ja que davant les dates en què ens trobem, on la gent té tendència a anar als centres comercials a realitzar les compres nadalenques, es adient fer aquesta adaptació de les mesures per tal de reduïr el risc.

Entre altres mesures aprovades, la Presidenta Armengol ha exposat que és una situació molt complicada i, per això, demana la responsabilitat i consicència de la població en aquestes dates tan especials.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button