Cala Sant VicençCultura

Exposició inèdita de Sorolla al Museu de Mallorca

Les 12 obres que Joaquín Sorolla va crear sobre l'illa es mostraran conjuntament per primera vegada

Del 3 de juny al 8 de setembre de 2024, el Museu de Mallorca acollirà una exposició única dedicada a Joaquín Sorolla, organitzada pel Consell de Mallorca. Per primera vegada, es podran veure juntes les 12 obres que l’artista va pintar durant la seva estada a l’illa.


La inauguració de l’exposició tindrà lloc el 3 de juny a les 19 hores al Museu de Mallorca. Segons el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, aquesta mostra permetrà als visitants “gaudir de l’essència de Sorolla: les seves textures, pinzellades i l’experimentació amb els colors i la llum, reflectides en llocs com Palma, la costa de Valldemossa i Pollença.”

El Museo Sorolla ha cedit 10 obres per a aquesta exposició, incloent-hi set pintures de Cala Sant Vicenç, un retrat d’una pagesa i dues obres de cases mallorquines. A més, Es Baluard i una col·lecció particular de Madrid han prestat dues obres més, completant així el recorregut de Sorolla per Mallorca.

Aquesta és l’última parada del projecte “Sorolla. Viatjar per a pintar”, creat per commemorar el centenari de la defunció de Joaquín Sorolla Bastida (1863-1923).

Sorolla va visitar les Illes Balears l’estiu de 1919, un viatge crucial per a la seva trajectòria. Les pintures realitzades durant aquest període representen la seva última visió del Mediterrani abans que, l’any següent, patís un accident cardiovascular que el va apartar de la pintura fins a la seva mort tres anys després.


Mostra més

Articles relacionats

Back to top button