Consells útils

Consells per reduir l’al·lèrgia a la pell

Les causes més comúns són els aliments, el pol·len i diverses substàncies químiques

L’arribada de la primavera i la pujada de temperatures suposa el començament de la temporada d’al·lèrgies. Els elevats nivells de pol·len d’aquesta estació degut al canvi climàtic, ha duplicat el nombre d’afectats.

L’al·lèrgia és una reacció exagerada del sistema immunitari com a protecció enfront de determinades substàncies externes; encara que la majoria responen a una falsa alarma. Alguns dels elements més freqüents que la causen són els aliments, el pol·len dels arbres, les plantes i diverses substàncies químiques. No es neix amb una al·lèrgia a una substància determinada, sinó que ens tornem al·lèrgics després d’haver estat en contacte amb aquest component.

Cutàniament, es presenta en forma d’èczema causat pel contacte directe de l’al·lergogen. Normalment, es presenten en les zones que estan exposades: cara, coll, escot, mans, braços i cames. Aquests són alguns consells per tal de reduir els picors que causen:

1. Utilitzar cremes que siguin hipoal·lergògenes que ajudin a calmar la pell de picors, irritacions o rojors. És aconsellable usar cremes i netejadors sense perfums, parabens ni conservants. I emprar un exfoliant suau una vegada a la setmana també pot ajudar a reduir la picor.

2. Fer servir cremes hidratants, si vols més de dues vegades al dia, que ajudin a reparar la barrera hidrolipídica de la pell i a estar protegits de qualsevol agressió exterior.

3. No descurar, sempre que s’estigui en l’exterior, cremes amb un fotoprotector solar, no ens cansarem de recordar-t’ho!

4. Optar per teixits naturals com el cotó, la seda o el lli, o peces transpirables, ja que absorbeixen la suor. Això sí, igualment, dutxar-se immediatament després de fer esport, pel fet que la suor pot irritar la pell.

5. Evitar posar-se sota arbres que desprenguin pol·len. Limitar el temps que es passa a l’aire lliure en els dies amb alts nivells de pol·len.

6. Posar-te en les mans d’un dermatòleg, ell et donarà els millors consells per a suportar-ho, i si els símptomes s’agreugen, podrà oferir-te una cura intensiva i eficaç.

AMIC – Redacció

Mostra més
Back to top button