Consells útilsMunicipi

Et donam les claus per triomfar en una entrevista via internet

Moltes empreses opten per les videotrucades i et volem donar uns consells útils

La situació del Coronavirus ha accelerat processos que la globalització ja determinava, i un d’ells és la integració a les nostres vides del teletreball, que ha fet que moltes empreses optin per elaborar les entrevistes de treball als candidats via on-line, mitjançant videotrucades.

I el que és cert que hi ha moltes similituds d’aquesta mena d’entrevistes amb les tradicionals, perquè els elements que fan que sigui un èxit, continuen sent els mateixos, encara que hi ha uns altres aspectes més nous que volem que recordis perquè, a la vegada, l’entrevistador es recordi de tu.

En primer lloc, és imprescindible triar adequadament el dispositiu que utilitzaràs per entrevistar-te: comprova que tens la suficient la bateria, que la connexió Wifi que t’arriba és bona, que t’arriba la suficient cobertura, ja que la fallada contínua del dispositiu pot fer que l’entrevista sigui un desastre i això pot derivar que ens posem nirviosos i ens passi males jugades.

L’aplicació utilitzada té molt a veure amb l’èxit d’una entrevista, i encara que els falls tecnològics són, a vegades, coses que no podem controlar del tot, sí que podem informar-nos prèviament de quina és l’escollida per l’empresa i practicar les seves funcionalitats si no les coneixem: escriure en el xat, connectar el micròfon, la càmera, regular el volum d’àudio, etc. Normalment, les aplicacions més utilitzades son Zoom, Google Meets o Microsoft Teams.

Silenciar el mòbil és un consell molt valuós, d’aquesta manera evitam trucades innecessàries i interrupcions que no et donen una bona imatge.

La vestimenta és essencial per fer una entrevista de treball, i maldament estiguem a casa, no ens pot passar pel cap posar-nos de manera excessivament informal ni amb el pijama. Vesteix-te tal com ho faries si l’entrevista fos presencial. Considera també no arribar als extrems portant peces massa exuberants.

Aquest és un detall que a vegades no tenim en compte, però que marca la diferencia. Es tracta d’aconseguir un fons blanc i una estància ben il·luminada per eludir dels contrastos o reflexos. També és important evitar sorolls de fons; fa perdre la teva atenció i la del teu interlocutor.

Per acabar, et recordarem que cerquis una bona postura on tenguis l’esquena recta. No et recolzis a la paret ni al respatller de la cadira, i tracta que el teu dispositiu està a l’altura dels teus ulls, així sembla que mires directament al teu interlocutor.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button