Cala Sant VicençMunicipiPollençaVídeo

SOS Turisme: té en compte els habitatges vacacionals?

Diverses associacions pollencines ja s'han adherit a SOS Turisme, altres, han parlat d'una variant

Aquest divendres 12 de febrer es presenta SOS Turisme, una campanya que vol evitar l’immobilisme de l’administració respecte a la reactivació del sector turístic i “citar-la a adoptar mesures urgents”.

La idea principal d’aquesta plataforma és provocar una resposta massiva de la societat mallorquina i fa una crida a qui viu del turisme per manifestar-se. No obstant això, SOS Mallorca no ha convocat cap manifestació física. L’alternativa consistirà a exhibir el logotip d’aquesta plataforma en seus, oficines, domicilis, etcètera.

Al nostre municipi, l’Associació Hotelera i Emprèn Pollença ja s’hi han adherit a la plataforma. També ho han fet altres negocis i hotels que no formen part de dites associacions pollencines. Per altra banda, des de l’Associació de Veïns de la Cala, volen donar-li la mateixa o més importància a l’habitatge vacacional. Ja que, “a la Cala tenim molt aquest tipus de turisme”.

D’acord amb les dades del passat mes d’agost de l’INE a Pollença hi ha un 22,3% d’habitatges turístics. Així, el poble es posiciona en el segon municipi espanyol amb més proporció d’habitatges turístics, amb 2.739 els habitatges dedicades al lloguer de vacances, que ofereixen un total de 17.255 places.

És per això que, l’AAVV de la Cala alça SOS Habitatge Vacacional, perquè segons ens ha explicat el president, Xisco Mas, aquest tipus de turisme tengué inici a la Cala Sant Vicenç als anys 70. Començà, ens conta,  “per donar sortida als clients que generaven overbooking a l’hotel Molins principalment”.

Quin turisme és més segur en temps de Covid?

Davant la iniciativa de l’AAVV de la Cala de donar suport a l’habitatge vacacional obrim als nostres lectors una enquesta. Així, podrem saber quin tipus de turisme trobau més segur en temps de Covid.

És més fàcil controlar un grup bombolla a una casa vacacional que molts a un hotel? Comporta un excés de feina pels propietaris dels habitatges arrendar en aquesta situació? Planteja’t aquestes preguntes i les que vulguis i respon la nostra enquesta:

Quin es el turisme més adequat per una illa com Mallorca en temps de pandèmia?
Mostra més

Articles relacionats

3 comentaris

  1. Crec que vos haurieu d informar mes be que es SOSturisme perque abarca tots els sectors de turisme

    1. Estam informats, de fet el canvi de criteri ha tengut lloc aparti de la nostra publicació aquí a pollença, però això neix al llevant, concretament a Cala Millor molt recolzats per la associació hotelera de Cap de Pere també, els varem demanar per que dins tots els dissenys possibles dins el llibre d’estil on hi ha apartament, golf, restaurants, etc no hi havia els habitatges vacacionals, la resposta va ser DE MOMENT NO ESTAN INCLOSOS, NO INTERESSA, ja te dic, mai publicam res sense contrastar. Clar aquí a Pollença la visió es diferent, hem xerrat amb el president de la associació també, però crec que el moviment ara s’ha vist en certa manera obligat a rectificar, però tenim clar que inicialment no tenien cap intenció de recolzar aquest sector tan important per Pollença.

Back to top button