MunicipiPollençaSuccessos

La víctima d’un accident domèstic, positiva amb COVID

A finals de la setmana passada, una dona d’uns 50 ays va sofrir una caigudamolt forta a l’escala del seu domicili a Pollença i la van haver de traslladar a Son Espases. A l’hospital universitari van ingressar-la a l’UCI i, per protocol, li van realitzar la prova PCR per determinar si tenia la COVID-19 o no. En un primer moment, però, va donar negatiu.

Ara bé, ahir la pacient va morir i era donant d’òrgans. Arrel d’unes altres proves realitzades per poder efectuar aquesta donació van detectar que realment era positiva. Alejandra Valero, metge del centre de Salut de Pollença, ens explica que existeix la possibilitat que es contagiàs a l’hosptial, però també que ho portàs des de casa. “Hi ha un percentatge de PCR que donen falsos negatius”, explica Valero, i afegeix que “a vegades tenim el virus als pulmons i amb questa prova no es detecta”.

Ara, el cas ha passat en mans de la central COVID, qui han activat el protocol adient i fan el rastreig i estudi de contactes. És a dir, estan en contacte amb les persones del voltant de la víctima, qui s’hauran d’aïllar durant 14 dies per prevenció. Si no tenen símptomes, tot transcorrerà amb normalitat; si presenten algun indicador, se’ls hi haurà de realitzar la prova. entre altres, han entrat en aquesta fase el marit i fills de la dona.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button