Eu MollFormentorPollençaSuccessos

Inundacions i esllavissades derivades de les fortes pluges

Tres camins de Pollença s'han hagut de tallar per mor de les inundacions provocades per la pluja

Les pluges sostingudes dels darrers dies han amarat molt el terreny i van causar una esllavissada de grans pedres a la carretera de Formentor, la qual va obstaculitzar la calçada bona part del dilluns. Per sort, però, no s’han de lamentar desgràcies personals.

Guillem Cerdà, el cap de Protecció Civil, apunta que durant la matinada s’han repetit els fets a la mateixa carretera. Hi ha hagut un altre despreniment de roques a 15 metres d’on va succeir l’esllavissada durant la jornada anterior. També s’ha de destacar que uns quants pins han caigut en un camí particular. Tot i això, no hi ha hagut danys materials ni personals.

Però aquesta carretera no és l’únic punt del municipi que s’ha vist afectat per les intenses pluges. El camí de Cala Carbó, a Cala Sant Vicenç, també ha estat escenari d’un despreniment de pedres important. Igual que a Formentor, per sort, tampoc hi ha hagut mals considerables.

Algunes inundacions a Pollença i al Moll

Dimarts 21

Cerdà ha posat en relleu que l’aigua del torrent de Bóquer ha arribat fins al nucli urbà del Moll. Devers les 06:15 h baixava amb força de Formentor i ha inundat l’avinguda Bocchoris i els carrers del seu voltant. Igualment, el cap de Protecció Civil ha volgut recalcar que és un espai que es veu afectat per les inundacions de manera més o menys freqüent. Ara bé, explica que quan atura de ploure, se seca ràpidament degut a la sortida directa al mar.

Així mateix, Pere Cardell, subinspector de la Policia Local, explica que a Pollença s’han hagut de tallar els camins de Can Moragues, Can Bregat i Can Bou Ros també per culpa de l’aigua. Fins que aquesta no hagi baixat, no podran reobrir-los al públic. Cardell calcula que estirà així durant un dia o dos.

Al llarg del dia, s’han anat inundant altres zones del municipi i la cosa sembla estar complicada. Per exemple, hem pogut saber que a la zona de Can Roig l’aigua ha pogut arribar a qualque casa i és un dels espais més afectats a hores d’ara. Així mateix, el Pont Romà va molt ple, els xaragalls de Formentor han fet inundar la carretera a la zona del far i el Rec ha desbordat.

Dimecres 22

El cabal dels torrents del municipi comencen a baixar de nivell. Ara bé, el torrent de l’Arbossar i el de Can Puig continuen molt plens. Igual que el Rec, que està inundat.

A diferència d’ahir, però, només continua tallat el camí de can Bou Ros.

Desbordament a Formentor

Més conseqüències

Aquest dimarts ha caigut el pi de la patinadora de Montision, al carrer de les Creus de Pollença. Pere Cardell explica que ha tombat i ha pegat a la façana de la casa que hi havia al davant. Així mateix, remarca que no ha fet massa mal.

El pi de la patinadora fa anys

L’aigua arrossega un cotxe pel torrent de Can Soler

Al torrent de Can Soler, a la partió amb Alcúdia, l’aigua va arrossegar dimarts horabaixa un cotxe fins dins el seu canal fent-li donar algunes voltes. I al mateix torrent de Can Roig, uns 500 metres més amunt, un altre turisme va quedar-hi atrapat. En els dos casos, per sort, no hi ha hagut ferits i els conductors n’han sortit il·lesos.

Quan ha plogut? Com es presenta el dia meteorològicament parlant?

Durant la jornada del dimarts varen caure a Pollença 181,4 l/m2, el que suma un total de 220’6 l/m2 mensuals (dades registrades per l’estació meteorològica situada al Calvari). Avui es tornen a esperar pluges tant el dematí com l’horabaixa. L’AEMET ha declarat l’alerta groga per aquest fenòmen. Així mateix, des de Balearsmeteo apunten que serà un dia fred amb ratxes de vent de fins a 30 km/h.

Mostra més

Articles relacionats

2 comentaris

Back to top button