Successos
Destacat

Rescatada una excursionista a la serra del Cavall Bernat

Una dona surt d'excursió i es precipita a la serra del Cavall Bernat en ple estat d'alarma

Aquest diumenge horabaixa, un veïnat de la zona de Bóquer va sentir crits d’auxili provinents de la serra del Cavall Bernat. Ell va donar l’avís a la Policia Local, qui es va desplaçar ràpidament fins al lloc dels fets. També hi van acudir la Protecció Civil i la Guàrdia Civil. Es tractava d’una excursionista atrapada en una encletxa d’una zona escarpada de difícil accés, pel que la dona no tenia massa possibilitat de moviment. Ens expliquen que a l’inici de l’operació no es descartava que anàs acompanyada, però finalment van descobrir que estava sola i amb un ca.

Tot apunta a una gran imprudència per part de la dona, ja que s’hauria botat el confinament decretat per l’estat d’alarma. I el més greu, però, és que és reincident. Des de la Policia Local puntualitzen que amb els fets del diumenge, ja és la tercera vegada que ella es salta l’ordre de quedar-se a casa. A hores d’ara, està denunciada i a l’espera que se l’hi imputi un delicte. Serà la persona que la jutgi qui decidirà la sanció.

Remarcar que està en bon estat. Ahir vespre va ser traslladada fins a l’hospital perquè presentava ferides lleus.

El rescat

Els fets van ocórrer a entrada de fosca, pel que es va descartar completament el rescat aeri i es va mobilitzar una brigada de bombers de Sóller, qui són especialistes en rescat de muntanya. Es va dur a terme una operació terrestre des de Cala Sant Vicenç fins a on es trobava llavors l’excursionista ferida. No va ser fins arribada la mitjanit que els operaris van aconseguir treure-la de dins l’encletxa on havia quedat atrapada.

Passades les dotze varen començar el descens a l’operació de rescat al Cavall Bernat. Inicialment, van optar perquè davallàs pel seu propi peu, però van acabar baixant-la amb la llitera. Tomàs Mut, un dels bombers que va intervenir, ens explica que la dona es movia amb bastantes dificultats i molt lentament. A més a més, començava a ploure.

Un agraïment públic

Tomàs Mut també remarca la cooperació del veí que els hi va donar les entresenyes d’on és trobava aquesta dona. Assegura que “la seva ajuda ha estat cabdal per localitzar” a l’excursionista. “Potser encara seríem per allà cercant-la”, afirma.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button