Alternativa per PollençaEu MollMunicipiPolítica

Alternativa per Pollença denuncia que les noces de Rafel Nadal a La Fortalesa no es poden autoritzar

L'oposició insta al batle a treballar per aconseguir que la fortificació s'obri al públic

Alternativa per Pollença denuncia en una nota de premsa que La Fortalesa no compleix amb els requisits legals per poder acollir la boda de Rafel Nadal i Xisca Perelló el dissabte. Argumenten que la fortificació està registrada en el cadastre com un habitatge construït en sòl rústic, el que no permet celebrar aquest tipus d’esdeveniments. La declaració responsable d’inici d’activitat no innòcua presentada pel propietari, James Lupton, després que el batle de Pollença, Tomeu Cifre, ho recomanàs, no legalitza en cap cas l’activitat. Perquè fos vàlida, haurien d’obtenir la declaració d’interès general.

Des d’Alternativa també remarquen que la declaració presentada comporta algunes condicions. Que no hi hagi més de 500 persones a l’aire lliure i que no s’utilitzi material pirotècnic són els dos requisits més destacats. Ells dubten que les limitacions s’acatin, pel que insten al batle a què, “ja que té tantes ganes” d’anar a la boda, “hi vagi acompanyat d’un inspector per comprovar si efectivament es compleixen aquestes condicions”.

© Mike van Dyke

Han aprofitat l’ocasió per reclamar que James Lupton obri les portes de La Fortalesa al públic. Fa anys que ho reivindiquen sense cap èxit. És un Bé d’Interès Cultural i la Llei de Patrimoni Històric estableix que aquest espai s’ha de poder visitar quatre vegades al mes. Veuen en la boda de Rafel Nadal i Xisca Perelló l’oportunitat perfecta per aconseguir aquesta fita. Si se suspenen les noces per ser una “activitat clandestina” o si la policia s’hi presenta per aixecar acta, per ventura el propietari obri els ulls i permeti l’entrada d’un públic general.

La formació política liderada per Marina Llobera són la cara més visible del sector poblacional que no està d’acord en el fet que es casin a La Fortalesa. Ara bé, pel que vam poder esbrinar ahir dematí, la majoria dels molleros i molleres consideren que és una activitat molt positiva pel Port de Pollença. La dualitat d’opinions és més que present aquests dies al municipi. Des de Som Pollença creiem convenient contraposar les dues posicions. Per això, us deixem un tall on un conegut mollero explica el perquè s’ha de donar suport a aquest esdeveniment:

Etiquetes
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
Close
Close
X