MunicipiPolíticaPollença

El Consistori aprova la modificació dels Pressuposts

Se substituirà la canonada que passa per primera línia d'Eu Moll per evitar els abocaments fecals, entre altres projectes

Dimecres horabaixa, la sala de plens de l’Ajuntament de Pollença va acollir una sessió extraordinària amb caràcter d’urgència per aprovar la modificació dels Pressuposts. L’equip de govern va convocar-lo per discutir diverses variacons de crèdit sobre les previsions econòmiques elaborades al llarg de la legislatura anterior. Encara que no se celebràs una comissió informativa i que part de la documentació s’entregàs als partits opositors unes poques hores abans, els sis punts que formaven l’ordre del dia van ser aprovats pel consistori.

S’ha modificat el crèdit per poder subvencionar al CEIP Joan Mas i al CEIP Costa i Llobera per oferir el servei d’escola matinera durant el curs anterior. En els Pressuposts només hi consta l’ajuda econòmica íntegra al CEIP Joan Mas i tenien problemes per atorgar-li al CEIP Costa i Llobera. A propòsit d’aquest punt, es va anunciar que enguany s’han afegit a aquest programa el CEIP Port de Pollença i el CEIP Capllonch.

Projectes que es tiraran endavant gràcies a la modificació del crèdit

Amb la modificació dels Pressuposts 2019, l’Ajuntament tirarà endavant cinc projectes, tots ells anunciats i explicats a la sessió plenària extraordinària del 13 de novembre. La primera acció esmentada va ser la de rehabilitar la façana de l’Ajuntament per qüestions estètiques i de seguretat. Amb la seva millora s’acabarà de completar la reforma que es va fer a l’interior. En aquesta mateixa tessitura, van explicar que els diners s’invertiran en la concessió i canvi d’ubicació de les oficines de turisme de Cala Sant Vicenç i el Port de Pollença. Es preveu que s’ubiquin al lloc on estaven antigament, siguin fitxes i estiguin obertes tot l’any.

El consistori va aprovar, també, substituir la canonada de la primera línia d’Eu Moll, ja que aquest estiu han continuat els problemes amb les aigües, especialment a la zona d’Albercuix. És aquí on hi havia possibles abocaments fecals degut a una antiga tuberia que passa per allà, la que recorre 300 metres al llarg de la primera línia.

Així mateix, la modificació dels Pressuposts del 2019 permetrà la compra de 100m2 de la planta baixa del cinema Capitol, adquirit ara fa cinc anys. Amb aquesta inversió el volen convertir en un edifici públic que comptarà amb una sala de teatre i cinema.

I ja per acabar, el ple va aprovar modificar el crèdit per poder dur a terme l‘expropiació del carrer dels Àngels, que té una titularitat privada. Serà una expropiació per mutu acord, però l’Ajuntament necessita aquest crèdit per agilitzar els tràmits.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button