PolíticaUnides Podem

Al·legacions a l’ordenança reguladora de la taxa per documents per part de Podem

Proposa digitalitzar l'Arxiu d'Urbanisme, entre d'altres

A la sessió plenària del setembre es va aprovar provisionalment la modificació de l‘ordenança reguladora de la taxa per documents, la que es mantenia intacte des del 2003. Ara, Unides Podem ha presentat diverses al·legacions de millora, segons han explicat en un comunicat de premsa. Proposen que s’apliquin noves bonificacions, suggereixen una nova redacció de l’ordenança i demanen que es digitalitzi l’Arxiu d’Urbanisme.

El ple va aprovar la modificació d’aquesta basant-se en un informe tècnic que recull que el 2018 es van recaptar 56.658,35€. Dels canvis introduïts, cal destacar la supressió de la taxa per obtenir el Certificat de Resident, la introducció de la taxa per obtenir documents o dades de l’Arxiu d’Urbanisme i la incorporació de bonificacions per accedir a documents de la Còpia de l’Arxiu Històric. Aquesta darrera pensada per facilitar l’adquisició dels seus exemplars.

Així mateix, Unides Podem explica detalladament les seves propostes i n’exposa els arguments a favor. Des del seu punt de vista, l’ordenança reguladora de la taxa per documents ha de tenir més en compte l’SMI (Salari Mínim Interprofessional), el que els condueix a demanar una revisió de la redacció. Proposen afegir “una bonificació del 50% en el cas que la renda percebuda anualment no superi en 2 vegades el salari mínim interprofessional”.

En aquest document, podeu consultar les al·legacions que en fan:

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button