Alternativa per PollençaPolítica

Alternativa per Pollença denuncia l’ús d’herbicides

S'està posant en perill l'aigua destinada al consum humà per no respectar les lleis establertes

Alternativa Per Pollença demana que se suspengui immediatament el tractament amb herbicides per conservar els camins de la nostra localitat. Asseguren que “el govern municipal de dretes” està incomplint amb la moció aprovada per unanimitat el 2013, la qual prohibeix utilitzar fitosanitaris amb aquesta finalitat.

Des de l’oposició, aprofiten per denunciar que l’empresa contractada per l’Ajuntament de Pollença per mantenir les vies municipals, ESMER, està posant en perill el medi ambient i la salut humana. A més a més, també destaquen que no s’ha informat de manera correcta als veïnats i veïnades perquè puguin prendre les precaucions adequades.

D’entre tots els arguments que enumeren en aquest enllaç, on ho expliquen de manera breu, detallada i molt clara, se n’ha de ressaltar un. ESMER hauria utilitzat herbicides sense respectar els 50 metres mínims de distància que han de separar l’escenari on s’apliquen els fitosanitaris dels llocs on s’extreu aigua pel consum humà. I posen en perill la seva utilitat. Segons expliquen els d’Alternativa, tampoc s’estarien respectant els 5 metres de distància en relació a les masses d’aigua superficials per evitar, així, la contaminació d’aquests ecosistemes.

Via
Alternativa per Pollença
Mostra més

Articles relacionats

Back to top button