Opinió

Les dificultats per trobar lloguer s’incrementen amb la inflació

Reservar els habitatges a la massa turística perjudica als residents

Les xarxes socials estan plenes de missatges que anuncien la recerca d’un lloguer. La desesperança és cada vegada major en vista de les poques opcions que sorgeixen. Els típics portals com Mil Anuncios, Idealista o el mateix Marketplace de Facebook són ja com a animals mitològics en perill d’extinció.

L’oferta de pisos és cada vegada menor, mentre els preus van incrementant-se per la inflació. De fet, al municipi de Pollença, l’opció més econòmica que es troba a través d’Internet és d’uns 850 € mensuals. Aquests són els principals motius que provoquen la migració dels joves (i no tan joves) cap a les ciutats o pobles limítrofs. Ja que és impensable poder assumir aquests costos.

Un dels motius principals és la venda directa als estrangers. Acció que anirà en augment en vista de la baixada dels preus que s’està produint actualment. Per primera vegada des de 2014, els preus de la compravenda han disminuït un 6%, una xifra mínima, però que suposa un canvi important per l’economia i la indústria immobiliària.

No és lícit senyalar ningú per acusar d’aquestes situacions, però és evidentment que l’increment del turisme i els habitatges adaptats per a la massificació estiuenca, han fet molt de mal als residents. És respectable la decisió per part dels amos de triar aquesta opció, no obstant això, treure a les persones que hi habiten amb l’arribada del bon temps i el turisme, resulta del tot inhumà. Suposadament, es mantenen controls immobiliaris per limitar aquests arrendaments, però poques vegades s’exerceix la seva aplicabilitat.

Per altra banda, els arrendadors també mencionen les males condicions en què molts d’aquests habitacles es troben. Escassos metros quadrats, sense finestres que aportin lluminositat i ventilació, sense moblament, desperfectes que l’arrendatari es nega a solucionar, entre d’altres.

Què ens presenta el futur? On haurem de partir per poder tenir un dret bàsic com és l’habitatge?

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button