Opinió

Carta oberta a Ramón Roca Mérida

El moviment contra la tecnologia 5G pren força a mesura que passen els dies

En Pep Ribas, partidari d’STOP 5G BALEARS, ens han fet arribar aquesta carta dirigida al director general de modernització i administració digital, Ramon Roca Mérida. A més a més, és el responsable de telecomunicacions del Govern. A continuació la reproduïm íntegra.

Carta oberta a Ramón Roca Mérida

Senyor Director General de Modernització i Administració Digital,

Com vostè bé sap, existeix una part de la comunitat que està en contra de la nova tecnologia 5G que es pretén instal·lar. Si bé ja fa 5 o 6 anys que des d’Europa i als països més avançats, tecnològicament parlant, des del principi hi va haver una minoria de la població que manifestava el seu rebuig a aquesta implantació per ser nociu per a la salut. Ara és diferent, ha crescut una forta oposició mundial, a alguns països inclús han arribat a cremar antenes i provocar aldarulls. Hi ha països com, Suïssa, Israel o Eslovènia, que diuen no al 5G; també ciutats importants com Brussel·les i altres de Portugal, Holanda i diverses ciutats escandinaves que no volen 5G o bé han demanat nous estudis.

Però ha estat en els darrers temps, més bé en el darrer any i els darrers mesos, on han augmentat considerablement les persones que s’oposen de manera rotunda a què s’instal·li aquest servei d’internet i telefonia mòbil. Més encara a un lloc com a les Illes Balears que vivim del turisme, que volem pau i que això no s’assembli a un Berlín, Londres o París.

Estan els convenis que ha signat el Govern i/o Consells amb la majoria d’ajuntaments de Mallorca, el d'”Escoles Connectades”. N’hi ha un altre que podria estar inclòs, o no, el 5G com l'”Smart Islands” i, per descomptat, el més important i necessari de tots ells, el que es refereix a emergències i seguretat a Balears com TetraIB. Podrien ser coses bones, però descobreixi si això és excusa per fer les instal·lacions prèvies per implantar el 5G a les nostres Illes.

Alguns dels treballs, muntatges o canvis que realitzen del canal de la TDT per deixar lliure el 700 MhZ, no són de la seva competència i vénen directe des del Govern central. Però vostè sí que els hi pot exigir informació perquè quan un batle o algú li telefoni preocupat dient que els seus ciutadans estan alterats, vostè li pugui donar detalls de l’antena en qüestió.

Han aprofitat la pandèmia del COVID-19 per seguir fent treballs, cosa de dubtosa legalitat en ple Estat d’Alarma. La gent pensa malament, les mares es preocupen quan veuen antenes a prop dels col·legis que no saben si són o no són perjudicials per als seus fills.

Podem entendre que hi ha projectes i programes atractius i que, efectivament, poden representar un avanç tecnològic com el TetraIB, sistema que va ser de vital importància durant la torrentada del 2018, per això ha d’anar emparellat a què no resulti dolent per a les persones, els animals i les plantes del nostre planeta.

Per tot això li SOL·LICITAM que:

  1. Faci una ronda de contacte o bé envii una circular als ajuntaments i que sabin de què es tracta. Nosaltres hem contactat amb més d’una dotzena i no saben res.
  2. En general, falta més informació i més transparència respecte a la implantació 5G

Esperam que atengui aquesta sol·licitud, que és d’obligació a la UE: Informació i Transparència.

Pep Ribas Ribas (STOP 5G BALEARES)


Alarma a les xarxes per una possible antena 5G a Pollença

Etiquetes
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
Close
X