Salut

Cinc consells per dormir millor

És habitual no dormir tot lo bé que mos agradaria. Com sempre, sol ser a causa de múltiples factors, entre ells l’estrès i alguns dels nostres hàbits.

Així mateix, els experts recalquen que un mal vespre es cura amb un bon dia. Si quasi no has dormit de nit, és millor evitar una migdiada de tres hores o estar tot el capvespre allargat al sofà observant una pantalla, encara que sigui el que més ganes te faci fer.

Vos deixam cinc consells que vos ajudaran a dormir millor:

  1. Surt de casa i exposa’t a la llum natural.
  2. Pots acompanyar-ho d’una mica d’exercici, encara que sigui una passejada. Ara bé, intenta allunyar-ho dues o tres hores de l’hora de ficar-se al llit.
  3. Tingues uns horaris. Intenta anar-te’n a dormir i aixecar-te a la mateixa hora. Això pot ajudar molt a regular el son.
  4. Evita llum blava a darrera hora a través de les pantalles. Pot fer que no agafis el son i endarrerir la producció de melatonina.
  5. Substitueix l’exposició a la pantalla del mòbil, de la televisió o de l’ordinador per una sèrie d’estiraments. Sense que aquests substitueixin l’exercici, però podrien ajudar a millorar el descans i la son inclús en persones sedentàries.
  • L’opció de la melatonina… La melatonina és l’hormona que regula el nostre rellotge biològic. El nostre cos ja la produeix de forma natural, però també pot prendre’s en forma de suplement.

Si no estàs dormint bé, intenta implementar els cinc primers consells a la teva rutina diària. Recorda que ajudes com la melatonina no són un somnífer i no poden solucionar els mals hàbits.

Abans de comprar ajudes per dormir, revisa tot lo que fas durant el teu dia a dia i abans de dormir. Inclús un suplement natural o una simple infusió pot fer que te condicionis el dia que no ho prenguis i crear-te dependència.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button