Salut

Cinc consells per tornar al gimnàs amb ganes

Deixar d’anar al gimnàs és fàcil. Especialment durant els mesos d’estiu, quan el nostre estil de vida canvia. Si li sumes la calorada a les vacacions i a l’augment de l’activitat social, ja és el ‘combo’ perfecte.

Desafortunadament, abandonar l’exercici encara que sigui per poc temps, acaba passant factura al nostre condicionament físic.

Per això, per setembre, quan toca tornar a la rutina, també a l’esportiva, necessitam tota la motivació possible per recuperar el nostre nivell físic.

Aquí tens cinc consells que te poden ajudar i fer-te més fàcil aquesta tornada al gimnàs:

  1. Planifica. Entrenar hauria de ser un hàbit més dins del nostre estil de vida saludable. Organitza quins dies ho faràs, l’hora, la rutina que duràs a terme, etc. Si no anotes l’entrenament a la teva agenda o reserves aquelles hores a la setmana, serà més fàcil que decaiguis en l’intent.
  2. Estableix objectius realistes. Dins de la teva planificació, fixa propòsits a curt, mitjà i llarg termini. Ara bé, és important que els puguis complir.
  3. Sigues progressiu. En molts casos venim d’estar durant setmanes amb un estil de vida bastant sedentari, sense gairebé activitat física. També es pot donar el cas que acabis de fer el pas de començar a cuidar-te i duguis anys de sedentarisme. És essencial anar a poc a poc. No comencis entrenant per damunt de les teves possibilitats, això esbucarà tota la teva motivació i el risc d’abandó és molt major.
  4. Descansa. No tot és entrenar. Allò que s’anomena entrenament invisible (alimentació, descans, etc.) té una gran importància en la consecució d’objectius. La qualitat del son és un dels factors més rellevants a l’hora de recuperar-nos, ja que quan ho feim és quan més es regenera l’organisme. No importa entrenar cada dia. Tampoc t’oblidis de l’alimentació, és igualment pilar.
  5. Disfruta. Hi ha moltes maneres d’entrenar: en circuit, rutines més enfocades a musculació, d’alta intensitat tipus HIIT, exercici aeròbic.. Troba el que més s’adapti a tu i millor te faci sentir. Si t’avorreix i no ho gaudeixes, serà més complicat que aconsegueixis integrar l’esport en la teva rutina.

Com deia Aristòtil: “Som allò que feim repetidament; l’excel·lència, per tant, no és un acte sinó un hàbit”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button