Salut

Setembre: no has de compensar res, només recuperar hàbits

Setembre. Aquell mes de tornada a l’escola en el cas dels menuts. De tornada a la feina per molts d’adults després de vacances. I, en definitiva, de tornada a la rutina i reprendre hàbits pot ser deixats de banda durant l’estiu. Sobretot és comú que passi referent a tot allò que fem per salut. A ser constants amb l’activitat física, a dur una alimentació més equilibrada i conscient, a tenir uns horaris més fixos de son i descans, etc.

A l’estiu l’activitat social augmenta, i la majoria de trobades socials impliquen menjades amb ultraprocessats del bell mig, begudes ensucrades o alcohol. És fàcil cometre més d’un accés i que després ens sentim malament i amb la necessitat de compensar-ho. Amb restriccions pel que fa al menjar i quantitats, o amb molt més exercici físic –sobretot càrdio– del que és habitual i necessari.

Si t’has sentit identificat amb el que has llegit fins ara, dir-te que no has de compensar res, només recuperar els bons hàbits. De fet, els experts en salut diuen que fan falta només 21 dies per convertir una acció en un hàbit. I, per consegüent, en rutina.

Tendim a necessitar esperar que arribi el dia o el moment “ideal” per aplicar canvis que impliquen un esforç en la nostra vida. Amb canvis com començar a entrenar o menjar més saludable ens hi trobam sempre seguit. “Dilluns començ”. “Per setembre començ”. “Any nou, vida nova”. Propòsits i més propòsits que sovint queden només en això.

Aquesta nova secció pretén servir-vos de guia i de font de motivació per aplicar hàbits per a gaudir de la vida amb una salut millor. Així que, per encetar-la, vos animam que no espereu al moment “perfecte” per aplicar nous i bons hàbits. Perquè, (entre nosaltres) no hi ha aquest moment perfecte. El moment és ara. “No deixis per demà allò que puguis fer avui”.

Comença amb petites fites. No fa falta marcar-se grans objectius. Els objectius han de ser realistes i assolibles. Per començar, programa’ns a curt i a mitjà termini.

Vos suggerim alguns hàbits que podeu incorporar des d’ara mateix:

  • Camina 30 minuts al dia. Aprofita per fer telefonades, escoltar un pòdcast o música.
  • Afegeix una bona ensalada al teu dia, que les ensalades no tenen per què ser avorrides.
  • Augmenta la quantitat de proteïna en el balanç de la teva alimentació diària. T’ajudarà a controlar la sensació de gana i te servirà per reduir el picoteig entre hores, que sol basar-se en el consum d’ultraprocessats.
  • Llegeix un llibre durant 10-15 minuts abans d’anar a dormir en lloc de passar-te de nou una hora davant la pantalla del mòbil d’una xarxa social a l’altra.

I recorda! La mentalitat de “tanmateix ja nedam” no val. Si en qualque moment del camí perds l’objectiu de vista, només recorda què has vengut a fer i recupera la marxa. Sigues constant amb allò que t’has proposat.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button