MunicipiSalut

Les Illes necessiten amb urgència donacions de sang

El Banc de Sang i Teixits de les Balears fan una crida a la població per la falta de reserves i els pròxims dies vendran a Pollença

Qualsevol persona sana, entre 18 i 65 anys i que pesi més de 50 quilos pot ajudar i dibuixar un somriure a què rep la transfusió i als seus familiars que veuran com millora. La sang no es pot fabricar, es necessita a persones solidàries.

El Banc de Sang i Teixits anima a tota la població a donar sang. És una responsabilitat de tota la societat. També vol agrair la solidaritat de totes les persones que estan acudint a donar i sol·licitant la seva cita, així com les que es fan ressò a les xarxes socials d’aquesta gran necessitat.

La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears ha advertit aquest dijous de la manca de reserves per a alguns grups sanguinis. Concretament, han explicat, queden reserves d’un dia per als grups O + i O- i de dos per als A +. Aquest dimecres, segons han explicat en un comunicat, van donar sang 171 persones, però han estat insuficients. A més, han dit que tancaren aquest dijous amb 460 bosses de sang, quan en necessiten, almenys, 1.000 unitats per atendre correctament els malalts i accidentats que es troben ingressats actualment a les nostres Illes.

Els motius principals per aquesta falta de donació serien, segons han informat, la tornada a l’activitat i les altes temperatures. 

Quan puc donar sang a Pollença?

El banc de sang i teixits de les Illes Balears serà al Club Pollença aquest 12 i 13 de juliol de 16.30 a 21.30 hores. Per poder donar, t’has d’inscriure al formulari de donasang.org. A més, si has rebut la vacuna contra la Covid, pots donar 24 hores després d’haver-la rebuda.

Una vegada demanada la cita, el procediment que s’ha de seguir és dur el DNI o qualsevol document oficial que t’identifiqui. A la primera passa, el personal sanitari et prendrà la tensió arterial i mesurarà els nivells de ferro. La donació durarà entre cinc i deu minuts i el volum extret serà aproximadament d’uns 450 ml de sang.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button