MunicipiSalut

Frena en la desescalada de l’oci nocturn i noves mesures per combatre el virus

Aquestes són les noves restriccions que entraran en vigor el pròxim cap de setmana

El nombre de casos està augmentant entre els joves i el Govern, amb el consens dels agents socials, ha decidit aturar la desescalada que s’estava duent a terme. Per això, l’Executiu prohibirà la venda d’alcohol en establiments comercials i benzineres a partir de les 22.00 hores del pròxim dissabte 10 de juliol. L’objectiu d’aquesta nova mesura és evitar les botellots i, així, l’augment de contagis de Covid-19.

Segons va ha explicat aquest dimecres el conseller de Turisme i Treball, Iago Negueruela, el Govern frenarà la desescalada en l’oci nocturn. A part de prohibir la venda d’alcohol en establiments comercials i benzineres a partir de les 22.00 hores; les discoteques també hauran d’esperar. Algunes de les condicions que s’exigiran per poder accedir a aquestes seran la necessitat de tenir la pausa completa de la vacunació o una prova diagnòstica negativa en Covid.

La resta de restriccions vigents a les Balears per a fer front a la pandèmia es prorroguen fins a la pròxima revisió, que serà el 26 de juliol. Per al moment, el Govern manté totes les illes en el nivell 1, tot i l’increment d’incidència acumulada. L’experiència amb la pandèmia demostra que, a banda del nombre de casos detectats, també s’ha de tenir en compte el perfil d’aquests diagnòstics i la seva afectació a la pressió hospitalària i mortalitat.

Un altre estiu sense revetlles

Aquest dimarts la consellera de Salut, Patricia Gómez, ha explicat que no hi haurà revetles, ja que “no es pot. Ens encantaria, però no es van celebrar les festes de Sant Joan de Ciutadella i encara així es varen produir aglomeracions i la gent va anar bevent a les platges o en els passejos”. Demà divendres es concretaran aquestes noves mesures del Govern per combatre allò que alguns ja qualifiquen de quarta onada de la pandèmia de Covid-19.

En el cas de Pollença, fa uns dies ha sortit el cartell oficial de les festes de la Mare de Déu del Carme i prest, sortirà el de La Patrona. Per això, hem parlat amb Mateu Soler, regidor de participació ciutadana i joventut, que ens ha explicat que les noves mesures “no varien els esdeveniments programats de l’Ajuntament”. Ja que, “nosaltres ja teníem previst muntar concerts tant a les festes del Moll com a les de Pollença i des d’un principi ho hem organitzat amb un format controlat, amb aforaments limitats i amb inscripció prèvia, per tant, en el cas del nostre municipi, no varia en res”.

“Si la situació empitjora haurem de prendre la decisió de modificar els esdeveniments d’aquest estiu o fins i tot cancel·lar-los

Mateu Soler, regidor de participació ciutadana i joventut

Soler afegeix que des de l’Ajuntament volen donar un “missatge de tranquil·litat, ja que, seguim fent feina perquè tots els esdeveniments que organitzem estiguin supervisats pels nostres tècnics i per la Conselleria”. Val a dir que “si la situació empitjora haurem de prendre la decisió de modificar-los o fins i tot cancel·lar-los; tot dependrà de l’evolució de la situació i de la responsabilitat de la gent”. El regidor ha afegit que davant la situació actual de l’increment de casos “augmentarem la seguretat en els esdeveniments culturals que organitzem”.

Mesures en vigor avui

OCI NOCTURN

Es permet l’activitat dels establiments que exerceixin les activitats pròpies de cafè concert o bar de copes, d’acord amb la normativa aplicable al sector de la restauració. Per tant, el consum de begudes i aliments, tant en l’exterior com a l’interior, s’ha de fer asseguts a taula, amb 6 persones per taula a l’interior i 10 a l’exterior. Els clients han d’usar obligatòriament la mascareta quan no s’estigui consumint. L’horari de tancament serà com a màxim a les 02.00 hores, sempre que ho permeti la llicència d’activitat de l’establiment. No es permet el ball en els espais interiors ni exteriors.

RESTAURACIÓ

Es permet obrir els espais interiors en totes les Illes fins a les 02.00 hores, sempre respectant el que marquin les ordenances municipals respectives, amb una ocupació de fins a un 50 % de la capacitat en totes les illes. Les taules han de ser de 6 persones com a màxim.

Pel que fa als exteriors, s’amplia fins a 12 les persones permeses per taula en totes les illes i l’horari és fins a les 02.00 hores.

PLATGES I PARCS

Els parcs infantils o espais d’ús públic a l’aire lliure similars poden estar oberts al públic, excepte entre les 00.00 i les 06.00 hores. També es pot romandre a les platges, llevat d’aquest mateix horari: de 00.00 a 06.00 hores. Els ajuntaments estan habilitats per posar horari de tancament avançat si ho consideren oportú.

VETLES, ENTERRAMENTS I ALTRES

Capacitat permesa a 120 persones en els exteriors i 50 en els interiors. Si els assistents estan vacunats, han passat la malatia o conten amb una prova negativa de detecció prèvia es pot ampliar la capacitat fins a 200 persones en els exteriors o 100 a l’interior. Es permet el ball, amb mascareta i les activitats relacionades amb la restauració, sempre que s’ajustin  a les mesures que s’apliquen en aquest sector.

LLOCS DE CULTE

Es permet la cabuda completa, tant en els exteriors com en els interiors, sempre que es pugui mantenir un metre i mig de distància entre persones no convivents.

ESPORT A L’AIRE LLIURE

L’activitat física a l’aire lliure, incloent-hi les activitats de senderisme, es pot dur a terme sense limitacions en el número màxim de persones per grup. S’haurà de mantenir la distància de seguretat entre persones no convivents.

ESDEVENIMENTS ESPORTIUS

-En instal·lacions esportives cobertes, un 50 % de la cabuda màxima fins a un màxim de 1.500 persones.

-En instal·lacions esportives descobertes, un 50 % de la cabuda màxima fins a un màxim de 5.000 persones.

CINEMES I CIRCS DE CARPA

Aforament permès fins a un 75 % de la capacitat.

TEATRES, AUDITORIS, ETCÈTERA

Els teatres, auditoris i sales de concerts poden dur a terme l’activitat sempre que no superin el 75 % de la capacitat màxima autoritzada en els espais interiors i el 100% en exteriors. En espais similiars, se mantenen els mateixos aforaments però amb un límit de 1.500 persones en interior i de fins a  5.000 en exteriors. En tots els casos els assistents han de romandre asseguts. Si l’espai ofereix servei de begudes i aliments, s’han d’habilitar taules en les quals s’apliquen les mateixes mesures que el sector de la restauració. El consum roman prohibit en els concerts de música en viu en els interiors.

COMERÇOS I CENTRES COMERCIALS

Els establiments comercials, que fins ara havien de concloure l’activitat a les 24.00 hores, a partir de dissabte, 10 de juliol,  no tendran més restriccions horàries que aquelles que determinin les ordenances municipals.

JOC I APOSTES

S’amplia l’horari d’obertura fins a les 02.00 hores amb un 50 % màxim d’ocupació. Poden tenir activitat de restauració, seguint les normes que s’apliquen al sector.

FIRES I FESTES

Es permet la realització de fires i mostres, d’acord amb la normativa COVID-19 específica per a mercats ambulants. Es permet la realització d’actes culturals, esportius i institucionals lligats a la celebració de festes populars, sempre que se segueixin les mesures contra la COVID-19 corresponents al tipus d’activitat. També es permet de bell nou la realització de ballades populars. No es permet, però, la realització d’esdeveniments tipus sopar a la fresca o les revetles.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button