MunicipiPollençaSalut

Cinc positius per un brot de Covid-19 detectat al poliesportiu de Pollença

Un jove assistent als mòduls de formació esportiva es va començar a sentir malament i es va realitzar una PCR

Poc abans que es produís l’eliminació definitiva del toc de queda i les restriccions socials actuals, el mes de juny s’inaugura a Pollença amb una successió de contagis detectats des del passat dimarts dia 1 al poliesportiu del municipi. Pel moment, cinc persones haurien donat positiu i prop d’una quinzena es trobarien confinats i en quarentena a l’espera de nous resultats o del desenvolupament de símptomes; segons el contacte que hagin tengut amb el primer contagiat.

El brot es va originar a Sa Pobla però va ser detectat després d’una de les sessions de tecnificació que ofereixen els diversos cicles formatius-esportius que s’organitzen al pavelló. Un dels assistents, un jove resident al municipi de Sa Pobla (un dels punts amb la incidència més alta durant aquests darrers dies), es va sentir malament i va començar a notar un fort mal de cap. Com que aquell dia, havien realitzat pràctiques a la piscina, el grup va pensar que es tractaria d’un problema amb el nivell del clor.

El mal de cap del jove afectat va anar a més i va acudir al PAC de Sa Pobla per la realització d’una PCR

El jove va tenir febre i es dirigí cap al PAC de Sa Pobla on se li va realizar la PCR. El seu positiu va activar el protocol de contenció i es va dur a terme una criba entre els que es trobaven dins el poliesportiu. Segons la informació recollida, s’han sumat quatre positius més; en aquest cas, del municipi de Sa Pobla. Sembla que els contagiats només són els que compartien cotxe amb el primer jove; els altres companys han anat donant resultats negatius, encara que es continua amb els confinaments preventius.

Els mòduls de formació que es realitzen permeten professionalitzar-se en diversos esports i estàn oberts per diferents disciplines com la preparació física, excursionisme, bicicleta, muntanya, etc; per això el brot ha implicat a persones dels diferents municipis dels voltants.

El brot deixa cinc positius i unes quinze persones confinades al seu domicili i en quarentena

A més de les cinc persones que ja han confirmat el seu positiu per coronavirus, s’ha activat el confinament per una quinzena de persones més. El grup haurà de passar la quarentena atents al desenvolupament de símptomes i deixant passar l’espectre de dies determinats per garantir que gaudeixen de bona salut. Un petit entrebanc que afronta el municipi en els primers dies de normalitat rere l’eliminació del toc de queda i les restriccions socials.

Mostra més

Alba Gonzalez

Corresponsal de La Sexta a les Illes Balears. Present a IB3 Televisió. Colabor amb Som Pollença. El periodisme és la meva vida. Amant de la realitat i les persones. Fan de la filosofia vital.

Articles relacionats

5 comentaris

  1. Em sap greu dir que d’aquesta notícia l’únic cert és que hi ha tres positius i no s’han contagiat al pavelló. Crec que assumptes tan seriosos s’han de contrastar abans d’alarmar la societat.

    1. Hem contrastat la informació, encara que és possible que es pugui haver produït alguna mala interpretació. Cap intenció d’alarmar la societat, si un cas, el contrari; ja que després de l’eliminació del toc de queda i les restriccions socials, és important també comunicar que el virus continua present i contagiant, afortunadament, en molta menor mesura. Gràcies pel teu comentari.

        1. Hem contactat amb qui creiem que ens pot informar millor, es de la màxima solvència i credibilitat. disposam de fonts diverses i coincidents amb els fets que senyalam a la noticia, mai publicam res sense contrastar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X