Salut

Així queden les restriccions fins al 21 de juny a les Illes

Aquestes són les noves mesures contra la Covid-19, vigents a partir del pròxim diumenge

Els ciutadans de les Balears ens acostem cada dia més a l’esperada ‘nova normalitat’. El Govern ha anunciat que a partir d’aquest diumenge 6 de juny s’aixecarà el toc de queda nocturn imposat des de l’estat d’alarma. Amb aquesta decisió, a partir de diumenge acabaran més de set mesos de limitació en la mobilitat nocturna per als illencs. A més, també entraran en vigor altres mesures quant a la restauració o a les reunions familiars, entre d’altres.

A continuació explicam tot el que podràs fer a partir de diumenge fins -de moment- al 21 de juny:

TOC DE QUEDA

L’actual toc de queda des de mitjanit finalitzarà aquest diumenge 6 de juny.

CONTROL PORTS I AEROPORTS

Balears persistirà en els controls en ports i aeroports als passatgers nacionals, que hauran de presentar un test Covid amb resultat negatiu. Els ciutadans que hagin rebut una sola dosi de la vacuna poden entrar lliurement a l’arxipèlag si se l’han posat a l’almenys quinze dies abans de viatjar.

PLATGES I PARCS

Les platges, els parcs infantils o espais d’ús públic a l’aire lliure similars podran estar oberts al públic, però tancaran entre les 22.00 i les 06.00 hores.

REUNIONS SOCIALS

S’amplia el nombre de persones en reunions socials i familiars, a interiors privats podrà haver 10 persones i 15 a exteriors.

HOSTALERIA I RESTAURACIÓ

Quant a hostaleria i restauració es permet obrir els espais interiors en totes les Illes fins a la mitjanit, amb un aforament de fins a un 50% als interiors en totes les illes. El màxim permès serà de 150 persones. Les taules seran de quatre persones com a màxim a totes les Illes.

Quant als exteriors, es permeten fins a vuit persones per taula en totes les Illes i s’amplia l’horari també fins a la mitjanit si les ordenances municipals ho permeten. Es podran ocupar totes les taules, sempre que no se superin els 250 clients.

COMERÇ I GRANS SUPERFÍCIES

Quant als comerços, tancaran a les 24.00 hores i s’amplia l’aforament al 100% en totes les illes.
En els espais de culte es permet el 100% d’aforament sempre assegurant la distància d’almenys 1,5 metres entre grups de no convivents.

COMPETICIONS ESPORTIVES

En les competicions esportives s’augmenta l’aforament del públic permès:

• En instal·lacions esportives cobertes, un 50% de la cabuda màxima fins a un màxim de 800 persones.

• En instal·lacions esportives descobertes, un 50% de la cabuda màxima fins a un màxim de 2.000 persones.

Aquí pots veure el cartell oficial resumit:

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button