MunicipiSalut

Covid-19: casos actius i vacunació a les Illes i a Pollença

Arribada de vacunes, augment taxa positivitat i situació en l'ambit balear i pollencí

Avui, 4 de maig, hi ha 1.405 casos actius per Covid-19 a les Balears. Dels 67 municipis que hi ha tan sols nou es troben lliures del virus, segons la darrera actualització de la Conselleria de Salut (2 de maig). Recordam que a Pollença actualment ens trobem en dos casos actius. En les darreres 24 hores hi ha hagut un cas positiu i una alta. Per tant, la xifra es manté en dos casos.

Segons la Conselleria de Salut, en les últimes 24 hores s’han realitzat 3.189 proves per detectar el coronavirus a la comunitat, de les quals 37 han resultat positives. I així, la taxa de positivitat augmenta passant de l’1,08% d’ahir a l’1,16% d’aquest dimarts.

Referent a la vacunació, està previst que aquesta setmana arribin a Balears 80.130 vials de vacunes contra la covid-19, amb les quals l’Ib-Salut, espera accelerar el procés de vacunació. Aquest dilluns, han arribat a les Illes 33.930 de Pfizer. I, els pròxims dies, es preveuen altres 39.000 dosis d’AstraZeneca (34.200 per a Mallorca, 1.500 a Menorca i 3.300 a les Pitiüses), 4.100 dosis de Moderna (3.600 es posaran a Mallorca i 500 a Menorca) i 3.100 dosis de Janssen, que són totes per a Mallorca.

Quant a l’estat de la vacunació a les Balears ja s’han aplicat 339.951 dosis. Hi ha un total de 244.463 persones vacunades. 99.194 persones amb pauta completa. El 24,7% de la població diana està vacunada i el 10% de la població diana ho està amb pauta completa.

Com evoluciona la vacunació a Pollença?

Al PAC de Pollença, aquesta setmana s’estan vacunant a les persones nascudes l’any 1943, és a dir, de 73 anys. A partir de la setmana que ve, començaran a vacunar a tots els majors de 70 amb la vacuna Pzifer. A més, des de la Central Covid (Poliesportiu Mateu Canyelles, Inca) també es va cridant a gent. Per tant, és molt important estar atents al telèfon aquests mesos.

Recordau que si teniu entre 52 i 61 podeu demanar cita online a través de la plana web Bitcita. Així, podreu triar el lloc de vacunació entre els diferents punts de vacunació massiva, i la data i l’hora de la primera dosi. A mesura que arribin més vacunes el web s’obrirà a grups poblacionals més amples. L’agenda de cites disponibles al web només permet reservar cita a una setmana vista; d’aquesta manera, es podrà actualitzar d’acord a la previsió d’arribada setmanal de vacunes. 

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X