MunicipiSalut

7 d’abril, Dia Mundial de la Salut en temps de Covid

Avui, igual que l'any passat, celebram aquest dia en una situació que per a res s'assembla al que abans en dèiem normalitat

Cada 7 d’abril es commemora el Dia Mundial de la Salut. Una data que va quedar fixada en la Primera Assemblea Mundial de la Salut per a commemorar la fundació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

«Construir un món més just i saludable»

Lema del dia mundial de la salut 2021

Tots els anys es tria per aquesta jornada un tema de salut específic, amb la finalitat de destacar una àrea prioritària d’interès per a l’Organització Mundial de la Salut (OMS). En 2021, el lema és «Construir un món més just i saludable».

Com ha posat de manifest la pandèmia de la Covid-19, algunes persones poden dur una vida més sana i tenir millor accés als serveis de salut que altres, a causa completament a les condicions en què neixen, creixen, viuen, treballen i envelleixen.
A tot el món, alguns grups lluiten per arribar a final de mes amb pocs ingressos diaris, tenen pitjors condicions d’habitatge i educació i menys oportunitats d’ocupació, experimenten una major desigualtat de gènere. etcètera. Tot això provoca malalties evitables i morts prematures i perjudica les nostres societats i economies.

Per això des de l’OMS demanen als líders que garanteixin que totes les persones tinguin unes condicions de vida i de treball que afavoreixin la bona salut. Al mateix temps, insten els líders a monitorar les desigualtats en matèria de salut i a garantir que totes les persones puguin accedir a serveis de salut de qualitat quan i on els necessitin.

La salut en l’actualitat

Avui, igual que l’any passat, celebram el Dia Mundial de la Salut en una situació que per a res s’assembla al que abans en dèiem normalitat. Fa un any el celebràvem al recolliment de les nostres cases, amagats del virus en un confinament domiciliari. Fa un any en aquesta mateixa data encara ningú o gairebé ningú es podia esperar el que fins avui anàvem a viure, i el que encara avui dia anàvem a estar vivint. Avui, en canvi, ho celebrem amb una poc més de llibertat, però encara a anys llum d’aquesta anhelada normalitat.

No tot ha estat tristesa, aquest virus a més del sofriment, del dolor i els drames familiars amb pèrdues humanes, també ens ha ensenyat coses. Ens ha donat una lliçó d’humilitat, ens ha recordat que l’ésser humà no és aquest Déu que creia ser, i ens ha ensenyat a entendre i assumir de nou la realitat.

Entre les coses que hem après es troba el fet què sense salut no hi ha economia i viceversa. Per això, no s’ha d’oblidar la importància de tenir un bon Sistema Sanitari, d’invertir-hi, d’aconseguir un accés universal de totes les persones a aquest sistema, i que es primi la qualitat en el mateix. D’això depenen un bé com és la salut i fins i tot la nostra vida.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X