MunicipiSalut

A Balears l’ús de la mascareta no serà obligatori si hi ha distància a platges i piscines

La Consellera de Salut expressa que la normativa que preval és la de la Comunitat Autònoma durant aquests dies

31 de març, 9.00 hores.

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat que a partir d’avui dimecres 31 és obligatori portar mascareta a la platja independentment de la distància de seguretat que hi hagi entre les persones.

Fins ara, el seu ús era obligatori sempre que no es pogués guardar la distància de seguretat de metre i mig. Ara, la nova norma que regula la desescalada obliga a dur-la a la platja i en altres espais a l’aire lliure encara que hi hagi més d’1,5 metres de distància.

Entre les mesures contemplades en el BOIB, que entra avui en vigor i es mantindrà fins que acabi la pandèmia, es manté l’obligació per a les persones, a partir dels sis anys, d’usar mascareta a la via pública, en espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic o que es trobi obert al públic, fins i tot encara que es mantingui la distància de seguretat d’1,5 metres.

Encara que, la mascareta no és exigible per a les persones que presentin algun tipus de malaltia o dificultat respiratòria que es pugui veure agreujada per l’ús de la mascareta o que, per la seva situació de discapacitat o dependència, no disposin d’autonomia per a llevar-se la màscara , o bé presentin alteracions de conducta que facin inviable la seva utilització. A més, tampoc serà obligatori per una persona que està practicant esport a l’aire lliure.

ACTUALITZACIÓ

31 març 14:24 hores.

L’ús de la màscara en platges i piscines no serà obligatori a les Balears si hi ha distància de seguretat durant les festes de Pasqua. Així ho ha anunciat aquest dimecres la consellera de Salut, Patricia Gómez. Aquest dimecres capvespre es signarà una resolució perquè els agents tenguin clar que la normativa que preval és la de la Comunitat Autònoma durant aquests dies.

La consellera ha explicat que Balears entén que la normativa de les Illes no es veu superada amb la nova Llei perquè indica «d’acord amb les autoritats sanitàries», de manera que es manté en vigor l’ús de la màscara en platges i piscines només si no es pot mantenir la distància de seguretat.

Gómez, espera que en el consell interterritorial de dimecres de la setmana que ja es pugui aclarir aquesta norma i espera que no sigui obligatori l’ús de la màscara a l’aire lliure si es pot guardar la distància de seguretat. En aquest sentit, ha manifestat que no se suspèn la Llei, el que es fa és interpretar-la. No obstant això, si una persona va a la platja amb una altra que no és del seu grup de convivència si ha de utilitzar-la. Cal recordar que no poden reunir-se més de sis persones, pertanyents a dos nuclis de convivència.

Mostra més

Articles relacionats

Un comentari

  1. todo una gran mentira, pie jerarquía jurídica,primero viene la ley natural,después los derechos humanos,después la constitución,después las leyes orgánicas,después real decretos,,etc p oí r último las leyes autonómicas, o sea es uso de la mascarilla es ilegal, además la nueva ley solo complementa el real decreto ley que sigue vigente y solo puede ser derogado por una ley orgánica,, cosa que no ha pasado,por lo tanto la autoridad (juez),sabe que es ilegal ,otra cosa es que los agentes de la autoridad ,policía nacional y GC ,prevariquen y no cumplan ,y por cierto las funciones de la policía local ,es cuidar los edificios públicos, ordenar el tránsito y poco más,solo puede ayudar a la policía en caso de delito flagrante
    también la ley de protección ciudadana dice que no se puede ir con el rostro cubierto
    y además ni estamos en estado de sitio ni exepcion,entonces el toque de queda es ilegal, y la mascarilla también
    un buen periodista se informaría jurídicamente primero

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X