MunicipiSalut

Coronavirus i estat de la vacunació a Pollença

Aquesta setmana el PAC ha començat a citar a la gent gran de 80 anys

La coordinadora del centre de Salut de Pollença, Alejandra Valero, ha explicat a la ràdio municipal com es troba la situació de vacunació a Pollença. Com ús informàvem fa dues setmanes, els majors del poble de 85 anys. Aquesta setmana, segons explica Valero, ja han començat a avisar a la gent gran de 80 anys que seran vacunades amb la vacuna Pfizer. Aquesta només va destinada als centres de salut “per la complexitat de posar-la i per les característiques que necessita per ser guardada (temperatura)”, explica la coordinadora del PAC. Aquesta setmana arriben un milió de dosis de Pfizer a Espanya, per tant, es podrà seguir vacunant i tal vegada accelerant el ritme.

Per altra banda, ja sabeu que a Espanya es va suspendre l’ús de la vacuna AstraZeneca de manera preventiva. A pesar que ja s’hagi reprès aquesta vacuna, “s’endarrereix per a menors de 65 anys”. Tot i això, la nova vacuna Janssen de Johnson&Johnson, “en principi es destinarà a n’aquesta mateixa gent, menors de 65”. Així mateix, Valero expressa que “a vegades ho sabem abans pels mitjans que per fonts oficials”. Referent a la pròxima nova vacuna Jansen “només sabem que és d’una sola dòsi, que havia d’arribar dia 15 d’abril, però pareix que s’està retardant”.

Prevenció Setmana Santa

Com ja és sabut, la variant britànica es molt més contagiosa. Valero explica que “el fet que venguin turistes ajuda a que es propagi”. Tot i això, “les onades venen perque la gent se junta, no perquè venguin extrangers de fora que venen amb una PCR negativa”.

Respecte a les mesures d’aquesta Setmana Santa, la doctora explica baix “un punt de vista sanitari” que li sembla “molt bona opció que es tanquin els interiors dels bars, ja que les mesures s’han de prendre abans del desastre”. Però, remarca que enten “les conseqüències que estan pagant els propietaris de la restauració”. Notam a la consulta que la gent està “més ansiosa i més depresiva”. “Som animals socials i realment ens fa falta”. Però, Valero recorda que “hem de procurar no juntar-mos”, enguany “no podrem fer panades junts. Ja ho farem altres anys”.

A Pollença, avui ens trobem amb set casos actius. En les darreres 24 hores s’han detectat quatre casos nous i s’han donat tres altes. Valero manifesta que “era molt difícil mantenir-mos en 0 casos”. Però, “a Pollença estam bé, en comparació als 80 casos que arribarem després de Nadal”.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X