MunicipiSalut

Estat de la vacunació a Pollença

Aquesta setmana estan vacunant als majors de 85 anys

La coordinadora del centre de Salut de Pollença, Alejandra Valero, ha explicat a la ràdio municipal com es troba la situació de vacunació a Pollença. Com ús informàvem la setmana passada, els majors del poble d’entre 90 i 95 anys ja estan tots vacunats i es varen posar 240 vacunes als majors de vuitanta-sis anys. Avui, segons explica Valero, van per l’edat dels vuitanta-cinc anys i es vacuna amb Pfizer.

Com ja sabeu, Espanya s’ha sumat a altres països com Alamània o Itàlia i ha paralitzat la vacunació AstraZeneca. El motiu de la suspensió de l’ús d’aquesta la vacuna és de manera “preventiva” després dels casos de trombosi “molt poc freqüent” detectats en alguns països, inclòs Espanya. Valero, ha explicat que dels sis milions de persones vacunades, només s’han trobat onze casos de trombosi. Per tant, diu que no s’ha de passar “gens de pena, el normal és que no passi res”. “És una vacuna eficaç i segura i això és només cautelar, que encara no ha demostrat que sigui dolenta”. Així i tot, aclareix que si algú que hagi rebut dita vacuna els darrers quinze dies té símptomes com forts mals de caps, visió borrosa, mal al braç, etcètera, pot consultar-ho amb el PAC i així podran estudiar el cas.

Coronavirus a Pollença

Referent a la festa d’aquest cap de setmana celebrada entre Pollença i Alcúdia a la que, de moment, hi ha més de 60 persones implicades, Valero manifesta que “són coses molt evitables i les podriem evitar”.

El passat divendres, es varen diagnosticar dos casos positius per Covid19 al poble. Des del 18 de febrer no hi havia cap cas nou per Covid. Valero ha remarcat la importància de seguir essent responsables.

Pel que fa a les dades arribades des de la Conselleria de Salut hi ha 8 casos a Pollença.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button