MunicipiPollençaSalut

Estat de la vacunació de Covid-19 a Balears i a Pollença

Més de 25 mil persones ja estan inmunitzades a les Illes

Les darreres dades actualitzades per la Conselleria de Salut indiquen que des de l’inici de la pandèmia han mort 734 persones amb coronavirus i 56.485 s’han contagiat a les Illes. La taxa de positivitat és de l’1,74; s’han realitzat 2.011 proves de diagnòstic del 8 al 9 de març.

Els usuaris de les residències de la tercera edat segueixen sense contagis de COVID-19; si hi ha 10 professionals infectats. Des de l’inici de la crisi sanitària han mort 259 residents.

Quant als professionals sanitaris, actualment hi ha 66 afectats pel virus: 20 tenen el contagi actiu i la resta es troben aïllats per haver estat contacte estret d’un positiu.

La vacunació continua avançant, s’han vacunat usuaris i professionals de residències, professionals essencials, sanitaris de primera línia, altres sanitaris, docents, majors de 80 anys i grans dependents i cuidadors. En total, ja s’han injectat 91.982 dosis a les Balears; 25.376 persones ja estan immunitzades.

Per illes, a Mallorca hi ha 20.171 persones immunitzades; 21, ingressades a l’UCI; 49, en planta; i 815 reben Atenció Primària. A continuació pots veure un resum més visual:

A més, una bona notícia d’aquest dimarts és que les UCI COVID de Balears registren la seva ocupació més baixa des del passat 24 d’agost. Hi ha 34 malalts de covid crítics i per l’agost hi havia 33.

Situació a Pollença

Al municipi, des d’aquest dilluns ens trobem sense cap cas actiu de Covid-19. La Doctora Alejandra Valero, en declaracions a Ràdio Pollença ha explicat aquest dimarts que “per molt que tenguem zero casos el virus segueix circulant i és molt fàcil tornar-lo a dur a Pollença”, per aquest motiu, demana prudència.

Valero explica que és comú que la gent jove els primers dos dies postvacunació tengui “com una grip”, ja que la gent de menys edat té “més efectes secundaris perquè el seu sistema reacciona més i la gent major tendeix a tenir menys”. Això, aclareix, “no vol dir que una vacuna sigui més bona que una altra”, és “normal”.

Els majors del poble d’entre 90 i 95 anys “ja estan tots vacunats”. El passat cap de setmana s’han posat 240 vacunes. A hores d’ara, segueixen vacunant i segons explicava la coordinadora del PAC aquest dimarts van per l’edat dels 86 anys.

Mostra més

Articles relacionats

2 comentaris

  1. I mentres, els pitjamerdes del Govern Balear tanquen els restaurants a les 17:15. No es això una infàmia? L’ha feta bona. 🤬

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X