MunicipiSalut

Dones i nines amb ciència

El Dia Internacional de la dona i la nina a la ciència enguany té com a motiu 'Les dones científiques, líders en la lluita contra COVID-19' i també es celebra a Pollença

L’Assemblea General de les Nacions Unides va decidir designar aquest dia per totes aquelles dones que han contribuït a l’avanç de la ciència i la tecnologia. Aquesta efemèride es va celebrar per primera vegada l’11 de febrer de 2016. I va tenir el suport de centenars d’institucions científiques i culturals a tot el món.

En el context sanitari que ens trobem, la celebració d’enguany del Dia Internacional de la dona i la nina a la ciència se centra en el tema “Les dones científiques, líders en la lluita contra COVID-19“. A més, reunirà expertes que treballen en camps relacionats amb la pandèmia de diferents parts de món.

Dona i ciència han estat dos termes rarament units. Les dones de ciència han estat, en la majoria dels casos, dones invisibles, i condemnades a l’oblit. I és que la presència femenina a la ciència ha estat posada en dubte, discriminada, injuriada i negada des del principi dels temps. Avui en dia, el nombre de dones a la universitat supera el d’homes.

La proporció de dones en el conjunt de personal investigador a Espanya no ha millorat en 10 anys, mantenint-se en el 39%, segons l’informe biennal sobre igualtat de gènere en la ciència i en les universitats espanyoles ‘Científiques en xifres 2017‘. Es manté aquesta xifra des de 2009.

Dona, nina i ciència a Pollença

Fa uns mesos, vàrem entrevistar a la científica pollencina Maria Suau, qui treballa dins la investigació d’una vacuna contra la Covid-19 a la Universitat de Cambridge. Podeu veure l’entrevista aquí. A més, fa unes setmanes parlàvem del concurs 11F “Jo també vull ser científica”. I avui, duim aquesta efemèride amb una activitat virtual que podran fer les nines científiques de Pollença.

Des de les biblioteques de Pollença, al llarg de la jornada d’avui, animen a les més petites de la casa a fer experiments. Després podran enviar una fotografia del resultat a l’adreça electrònica: mediadora@ajpollenca.net. Pots veure tota la informació i com elaborar els experiments al seu Facebook.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button