Salut

Crea un xampú natural a mesura pels teus cabells

Assegura't de triar el més adequat, això farà que no es perjudiqui l'estructura capil·lar ni el cuir cabellut

El xampú casolà s’ha convertit en un producte essencial per a la cura de cabells. S’empra per a netejar la brutícia i eliminar el greix produïda per les glàndules sebàcies.

No obstant això, algunes de les substàncies que es troben en ells, com els parabens, que danyen a llarg termini el cabell. Per això és important emprar xampús amb ingredients d’origen natural i ecològics.

Adaptar els ingredients del nostre xampú al nostre tipus de cabell ens assegurarà que aquest és adequat i que no perjudica l’estructura capil·lar ni el cuir cabellut.

El principal avantatge del xampú natural és que està elaborat a el 100 per cent per productes naturals. No inclou ingredients artificials ni silicones i això, li aporta brillantor i força extra als cabells. A més, poden ajudar a ajuden a combatre la caiguda i els problemes de sequedat en el cabell i a prevenir la caspa, entre molts altres beneficis.

Per això, us duim diferents ‘receptes’ de xampú natural segons el tipus de cabells que tenguis:

Xampú per cabells normals

Xampú casolà d’ortigues amb camamilla
INGREDIENTS
1 ½ tasses d’aigua (375 ml)
1 cullerada de flors de camamilla
1 culleradeta d’ortigues

ELABORACIÓ

Fes una infusió amb l’aigua i afegeix les flors de camamilla i l’ortiga. S’aplica en el cuir cabellut i cabell. Deixa reposar per 5 minuts i aclareix.

Xampú per a cabell gras

En aquest tipus de cabell hi ha més activitat de les glàndules sebàcies i, com a conseqüència, major producció de sèu.

Xampú casolà de bicarbonat amb aigua
INGREDIENTS
½ tassa de bicarbonat (80 g)
1 ½ tasses d’aigua (375 ml)

ELABORACIÓ
Afegeix el bicarbonat i l’aigua en un recipient i mescla bé. Una vegada dissolt el bicarbonat, s’aplica en el cuir cabellut i cabell. Deixa reposar per 5 minuts i aclareix.

Xampú per cuir cabellut sensible

Els símptomes d’aquest tipus de cabell són irritacions o cremor al cap. Per tant, els ingredients més recomanats són aquells que no irritin el cuir cabellut. Entre aquestes substàncies trobem l’àloe vera, entre d’altres.

Xampú de camamilla amb oli d’oliva
INGREDIENTS
2 ½ tassons d’aigua mineral (300 ml)
2 cullerades d’herbes seques de camamilla o lavanda (20 g)
5 cullerades de sabó neutre ratllat (75 g)
1 culleradeta d’oli d’oliva (5 g)
15 gotes d’oli essencial

ELABORACIÓ

Posa aigua a bullir, retírala del foc i incorpora les herbes seques. Després de 20 minuts, cola i afegeix el sabó ratllat. Fes una mescla homogènia i després afegeix l’oli. Finalment, guarda el xampú en un recipient opac i agita’l abans de cada ús.

Xampú per cabells secs

La causa més comuna és, principalment, la deshidratació i mala nutrició. Per brindar un extra d’hidratació en aquest tipus de cabell, els ingredients suavitzants i els olis, com jojoba o argan, mel, oli de vitamina E són ideals.

Xampú d’alvocat i ou
INGREDIENTS
6 cullerades de xampú neutre (90 ml)
4 culleradetes d’oli d’alvocat (20 g)
1 ou

ELABORACIÓ

En un recipient, afegeix el xampú neutre i l’oli d’alvocat. Mescla fins tenir una pasta homogènia. Aplica la mescla als cabells i deixa reposar per uns 15 minuts i aclareix.

Els cabells reflecteixen el nostre estat de salut ja que absorbeix minerals i vitamines per poder créixer. Prova la recepta de xampú casolà que s’adapti a les teves necessitats per lluir un pèl sensacional.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button