MunicipiSalut

Vacunats el 20% dels sanitaris a Balears en un dia

Un total de 1.476 professionals de l'anomenada línia COVID han rebut la primera dosi

La Conselleria de Salut i Consum va començar ahir dimecres la vacunació contra el virus del COVID-19 de 7.337 professionals sanitaris i no sanitaris. Aquests, treballen en l’anomenada primera línia COVID, tant de la xarxa pública com de la privada.

Un total de 1.476 professionals van ser vacunats el primer dia: 1.058 a Mallorca, 239 a Menorca i 179 a Eivissa i Formentera. Aquestes xifres són el 20% dels 7.337. Són professionals que treballen en els serveis d’urgències, radiologia, pneumologia, microbiologia, medicina interna, UCI, laboratoris i transport urgent.

En total està previst que participin en aquesta primera fase de vacunació de professionals 6.325 sanitaris de la pública i 1.012 de la sanitat privada. Els professionals de la sanitat pública seran vacunats en els seus centres sanitaris, mentre que els de la sanitat privada ho seran en la COVID Exprés de Son Dureta.

La Conselleria de Salut i Consum ha assegurat que el ritme de vacunació serà, aproximadament, d’unes 200 persones al dia per centre i ha detallat que, durant aquesta fase de vacunació, no es reservarà la segona dosi, com sí es va fer en la campanya en residències. Això, permetrà augmentar el ritme d’administració de la vacuna, segons la Conselleria. De manera que els 7.337 professionals que si han estat cridats a vacunar, -d’una previsió total de 30.000 sanitaris i no sanitaris-, hauran obtingut la primera dosi durant els pròximes dues setmanes.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X