MunicipiSalut

«Responsabilitat compartida» és el lema del Dia Mundial de la Sida

Enguany han estat atesos més de 800 persones a Mallorca

Des de fa més de 30 anys l’1 de desembre es commemora el Dia Mundial de la Sida. És un dia per donar suport a les persones afectades per aquesta infecció, recordar les persones que han mort per malalties relacionades amb el VIH i ampliar els coneixements sobre el virus i la manera de prevenir-lo. Enguany els centres de diagnòstic, tractament i prevenció d’infeccions de transmissió sexual han atès més de vuit-centes persones.

L’ONUSIDA -el Programa Conjunt de les Nacions Unides sobre el VIH/Sida- ha escollit per a enguany el lema «Responsabilitat compartida», al qual s’adhereix la Conselleria de Salut i Consum. Aquest lema està molt relacionat amb l’actual pandèmia de la COVID-19 que, una vegada més, evidencia la necessitat de treballar conjuntament, des de les administracions, les entitats socials i la ciutadania, assumint cadascuna de les parts la responsabilitat que li correspon, per així posar fi a les dues pandèmies que coincideixen en el temps.

La consulta Centre de Diagnòstic, Tractament i Prevenció d’Infeccions de Transmissió Sexual (CAITS) a Mallorca va atendre per aquest motiu 803 usuaris en els mesos de gener, febrer, març i juny. A l’abril i maig el servei es va suspendre temporalment a causa de la pandèmia.

A les Illes Balears, des de 2003 i fins a juliol de 2019 s’havien diagnosticat 2.600 casos de VIH (81 % homes i 19 % dones), dels quals 2.176 corresponen a Mallorca, 105 a Menorca, 313 a Eivissa i 6 a Formentera.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X