Salut

March, entre els científics que demanen una avaluació independent de la gestió de la Covid19

Joan Carles March demana que hagi quant antes "actuació tant del govern d'Espanya com de les diferents comunitats autonomes".

Joan Carles March, un pollencí professor de l’Escola Andalusa de Salut Pública, forma part del grup de científics espanyols que demanen al Govern una avaluació independent que analitzi la gestió de la pandèmia actual.

A principis d’agost, van publicar una primera carta a la revista “The Lancet” per tal de sol·licitar-ho i que s’examinàs quins han estat els errors comesos per Espanya a l’hora de lluitar contra la Covid19, ja que s’ha convertit en un dels països més afectats per la pandèmia.

En aquests darrers dies, ha tingut lloc la publicació d’una segona carta, també a “The Lancet“, per seguir demanant solucions a les autoritats.

A la carta publicada per la prestigiosa revista, els científics tornen a demanar que es faci de forma urgent una avaluació de la situació independent. Creuen que és important a més que es designi amb l’acord de sanitaris, polítics i científics i que treballi en l’objectiu prioritari d’identificar els punts febles de la situació per a, entre altres assumptes, millorar el sistema d’atenció sanitari i social.

El grup d’experts comencen la carta de manera descriptiva: “s’està produint un ressorgiment de les infeccions per Covid-19 a Espanya”; asseguren que ha arribat el moment de “definir aquesta avaluació”.

El pollencí Joan Carles March, que ha participat en ambdues cartes, explica a Som Pollença que aquesta carta s’ha escrit -així com l’anterior- amb l’objectiu que “tengui efecte”. També ha afegit que no podem “esperar més, ha de ser urgent”, i remarca que ha d’haver-hi quant abans “actuació tant del govern d’Espanya com de les diferents comunitats autonomes”.

March també ha insistit en el fet que l’avaluació s’ha de fer de manera “independent” i amb una visió de gènere, és a dir, que es tengui en compte que “hi hagi homes i dones”, entre altres coses.

A més, ens ha avançat que dia primer d’octubre, aquest grup de científics es reuniran amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X