Pollença

Les colònies de Cala Murta reobriran les portes després d’estar set anys paralitzades

La finca podrà tornar a acollir activitats d'educació ambiental o campaments gràcies a la nova Llei de lleure educatiu per a infants i joves a les Illes Balears

El Parlament va donar llum verda a la Llei de lleure educatiu per a infants i joves a les Illes Balears, la qual és la primera normativa pròpia sobre aquest tipus d’oci. Gràcies a aquesta aprovació, les colònies de Cala Murta es podran reactivar després d’estar set anys paralitzades “per problemes burocràtics i normatius”, segons ha apuntat l’Ajuntament de Pollença.

Es tracta d’una llei que ha atorgat al lleure la importància com a eina educativa dins l’educació no formal i ha suposat la modificació de qüestions que afecten el sòl rústic i, en concret, al permís per dur a terme activitats d’educació ambiental o campaments en zones Àrea Natural d’Especial Interès (ANEI).

Actualment, aquest tipus d’oci és una activitat permesa i, per això, el titular i responsable de la casa de colònies -la Fundació Rotger Villalonga- ja podrà demandar a l’Ajuntament la llicència requerida. Després, s’hauran de fer les obres necessàries per adequar les instal·lacions a les exigències i, a partir d’aquí, les colònies podran recuperar l’activitat.

Segons la llei, l’acollida d’activitats de lleure educatiu tendran la consideració d’ús admès, sempre que s’ubiquin en edificacions existents que s’haguessin destinat a l’activitat d’alberg, que no s’emplacin en ANEI d’alt nivell de protecció ni en Àrea de Prevenció de Risc d’Inundació i que siguin gestionades per administracions públiques o entitats sense ànim de lucre.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button