MunicipiNaturaPollença

L’avió que de Pollença ha donat suport als incendis de Hellín, Artesà del Segre i Olivella

Amb la forta onada de calor amb la qual ha arrencat juny, ha estat necessària l’actuació dels mitjans contra-incendis abans de l’habitual. El passat un de juny es posiciono en l’Aeròdrom Militar de Pollença un avió CL-415 del 43 Grup de Forces Aèries (FF.AA.) a fi d’assegurar una ràpida actuació en cas d’incendi a les Illes Balears i en la costa mediterrània de la península. El 43 Grup de FF.AA. ha bolcat tots els seus esforços a protegir les zones de Artesa del Segre i Olivella, entre altres.

El 10 de juny la tripulació va ser activada per primera vegada per a donar suport en un incendi a Hellín a Albacete i des del 15 de juny fins al dia de la data l’avió ha enlairat des de Pollença cada dia per a actuar en els incendis de Artesà del Segre, Basella Artesa, Solsona de Lladurs i Peramola a Lleida, així com en Iracheta i Sant Martin de Unx a Pamplona.

Des del seu desplegament a l’illa, l’avió i els seus tripulants han realitzat més de 37 hores de vol d’incendi realitzant un total de 97 descàrregues d’aigua, es calcula que han utilitzat mig milió de litres d’aigua, sobre diferents incendis forestals.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button