Eu MollMunicipiPollença

Nervis i emoció a la primera festa de Sant Pere post pandèmia

Festes de Sant Pere 2020
Joan Suau President de la Cofradia de pescadors de Port de Pollença

El proper 25 de juny arriven al Port de Pollença les festes de Sant Pere, patró dels pescadors. Per aquesta celebració marinera, la primera després de la pandèmia, tan estimada pel poble s’han preparat moltes activitats que es distribuiran entre el dissabte 25 de juny i el cap de setmana del 28 i 29 de juny.

” Per nosaltres son unes festes senzilles i a la vegada molt familiars”

Joan Suau President de la Cofradia de pescadors de Port de Pollença

Així, aquest dissabte s’inaugurarà l’exposició ‘De la mar a la taula’, al local social de l’Associació de Veïns del Port de Pollença (carrer Mestral, número 15). Aquesta exposició es podrà visitar fins al 6 de juliol, de 18:00 a 20:00 hores.

Els dies 28 i 29 de juny, entre les 18 i les 23:00 hores, al Moll Vell, hi haurà Mercadet de Sant Pere

Sardinada popular

Una de les celebracions més estimades pel poble és la sardinada popular aquest any es farà el dimarts 28 de juny, a partir de les 19:30 hores, hi haurà una cercavila a càrrec de la Banda de Cornetes i Tambors de Pollença. Després al Moll Vell, es farà la sardinada popular que amenitzada pels Xeremiers Orats. Els assistents han de dur plat, tassó i coberts. La resta ho aporta la Cofraria de Pescadors.

El grup Embat acabará d’amenitzar la jornada amb un concert d’havaneres a partir de les 22:00 hores. I haurà rom cremat per a tothom.

Dia Gran de Sant Pere

El Dia Gran de Sant Pere, l’activitat començarà amb una missa a la parròquia de la Mare de Déu del Carme i que estarà presidida per diaca pollencí, Mossèn Gabriel Torrandell Cerdà.

A les 12:00 hores, al Moll Vell, hi haurà l’acte institucional i, a continuació, a la Sala de Socis de Club Nàutic, hi haurà el lliurament dels premis del VIII Concurs de dibuix ‘Badia de Pollença’ que organitza cada any l’associació cultural Amics de Sant Antoni.

El dinar de germadors serà a partir de les 14:00 hores, al restaurant La Llonja. Totes les persones interessades en assistir-hi, ja es poden inscriure a la Confraria de Pescadors (passeig Saralegui, 8) fins al 27 de juny o bé telefonant al 971 868 106 / 680 557 949.

Durant la vetlada del dia de Sant Pere, Aires de la Cala farà ball de pagès al mateix Moll Vell

Els Gegants pollencins i els caparrots de l’Esbart de Sant Jordi acompanyats pels Xeremiers de la Font du Gall faran una cercavila pels carrers del Moll a partir de les 20:00 hores.

Després començarà el pa amb oli solidari al Moll Vell que enguany anirà a benefici de PRODIS qui també gestionarà la taverna del Moll Vell durant aquestes festes de Sant Pere.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button