Pollença

La imminent aprovació de la reserva marina de Tramuntana brinda una opció a Pollença

El Ministeri de Medi Ambient ha notificat que es troba a punt d'aprovar el projecte de reserva marina plantejat des de Sóller a Escorca

Els anys de peticions i reivindicacions originades a Sóller des del 2008 sembla que, finalment, veuràn la llum. El secretari de la federació de comfraries de pescadors, Antoni Garau; ha explicat que Medi Ambient estaria a una passa d’aprovar la protecció de la reserva marina de la zona. Una informació que també ha estat confirmada per altres col·lectius relacionats amb el projecte, encara que no és oficial.

Aquesta zona protegida obriria el camí per a la protecció de la badia de Pollença; segons ha explicat el grup Podem des de les seves xarxes socials. El grup ha calificat aquesta informació “d’una molt bona notícia pel nostre entorn i medi ambient”; explicant que si es dona aquesta passa, això permetria el plantejament en ferme a Pollença de sol·licitar protecció marítima per la badia evitant així “fondejos il·legals, elements distorsionadors del fons marí, etc”.

EL PROJECTE DE SÓLLER

La necessitat de recuperació dels recursos pesquers va dur, en primer lloc al Club Nàutic de Sóller i poc després a tota la comfraria de pescadors del Port; a reclamar una zona de reserva marina ampliada per protegir-la de la sobreexplotació i la pressió pesquera recreativa. Una reivindicació que requeria l’aprovació estatal, ja que implicava a aigües exteriors.

L’extensió previsible que s’aprovaria ocuparia unes 5000 hectàrees i cobriria des de Ses Puntes (Sóller) al Morro de Sa Llobera (Escorca). Un àrea que permetria la pesca en diferentes graus i intensitat, permetent així la recuperació del fons marí i dels seus recursos. Segons els primers estudis, la reserva suposaria que en pocs anys augmentàs entre cinc i vint vegades la presència actual de peixos.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button