MES -ESQUERRAPolítica

Junts Avançam exigeix que el projecte d’empedrat dels carrers passi a informació pública

També demana que es faci un control arqueològic de les obres

Tal i com avançàvem fa unes setmanes, l’Ajuntament acordava a principi d’octubre aprovar l’expedient de contractació per l’adjudicació del contracte de les obres per tal de rehabilitar i millorar el paviment d’alguns carrers del centre de Pollença.

Davant això, Junts Avançam ha presentat una al·legació i un recurs considerant que, “tant l’aprovació del projecte com dels plecs administratius i tècnics i la seva posterior licitació, han obviat un requisit essencial com és, en aquest cas, l’exposició pública del projecte a efectes d’al·legacions i, en el seu cas, poder millorar-lo”.

Per la seva part, l’argument municipal és que aquestes obres només afecten “a la millora dels acabats superficials dels vials existents, per la qual cosa no esdevé necessària l’exposició pública del projecte establerta a l’article 149.1 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears”.

Junts Avançam assegura que la realitat és que “tal i com explica el propi projecte, no només es modifiquen els acabats superficials, sinó que també inclou la renovació de la xarxa d’aigua potable, així com la rehabilitació de les xarxes de clavegueram i de les pluvials, en les obres i excavacions que això comporta”. Per això, afegeix el grup municipal que “són obres que exigeixen la seva exposició al públic tal com diu la Llei 20/2006 de Règim municipal de les Illes Balears”.

Junts Avançam: “fa falta un control arqueològic”

No hem vist al projecte, ni al pressupost de l’obra, cap partida per a la realització d’un control arqueològic de les obres a realitzar.

Junts Avançam

Tenint en compte que es tracta d’una zona del casc antic de Pollença, una àrea on s’hi ubicava un poblat antic en època musulmana i pel fet que, últimament, s’han realitzat troballes arqueològiques rellevants -com Can Tereu i la Peixateria-, és imprescindible fer un control arqueològic durant les obres.

És per això que Junts Avançam exposa que “si l’Ajuntament exigeix un control arqueològic a les obres particulars, amb més motiu ho ha d’implementar als projectes municipals“.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button