MES -ESQUERRAMunicipiPolítica

Camp d’en Brull i Camp de les Monges: Els dos solars que comprarà l’Ajuntament

Al darrer plenari ordinari es va aceptar la proposta de Junts Avançam de comprar dos solars que actualment té llogats l'Ajuntament

En el passat ple ordinari celebrat el 28 de maig es va aprovar la moció de Junts Avançam per tal d’iniciar els expedients de compra de dos solars que actualment té llogats l’Ajuntament.

Es tracta del solar del Camp d’en Brull, de 10.000 m2, situat devora la rotonda del gall amb accés a via Argentina que és emprat com a aparcament i que es paguen uns 15.000 euros anuals, expliquen en una nota de premsa des del partit municipal. A més, afegeixen que el solar “és propietat de la família del batle Cifre Ochogavia“.

L’altre solar, denominat Camp de les Monges, de 6.000 m2 es troba col·lidint al CEIP Costa i Llobera i fou llogat l’anterior legislatura amb un contracte per quatre anys per 12.000 euros anuals. L’objectiu era poder fer la “necessària ampliació del pati de l’escola i a més una part dóna servei d’aparcament”, expliquen.

Tenint en compte que l’Ajuntament de Pollença “té un romanent de tresoreria de més de 25 milions d’euros” i que el govern central aixecà les regles fiscals durant el passat any per tal que aquests doblers es puguin usar, expliquen; com “estam pagant amb diners públics uns lloguers per fer ús d’aquests sols, des de Junts Avançam hem promogut que s’iniciïn aquests expedients per adquirir sòl públic“.

Des del partit recalquen que és “important anar augmentant el parc de sòl públic per tal de poder fer cessions a altres administracions per ampliar els serveis que necessita la ciutadania, ja sigui per infraestructures sanitàries, educatives, social o de mobilitat”.

El batle, Tomeu Cifre, per la seva part, ha explicat al nostre mitjà que “d’entrada ens pareixia bé la moció que va presentar Junts Avançam sobre la compra d’aquests dos solars, però finalment ens vam abstendre, com la resta de grups, ja que creiem que s’havia de fer efectiu a tot el sòl públic que fos necessari i possible- sòl urbà i sòl rústic- i no només a aquests dos solars en concret”.

Cifre ha argumentat que “és vere que nosaltres ens vam comprometre a demanar unes valoracions d’aquests solars per veure si es possible adquirir-los amb el romanent de tesoreria que hi ha, però creiem que no s’han de fixar aquests solars en concret sinó que s’ha d’estendre a tot el sòl públic que sigui necessari per, de cara al futur, donar servei al poble”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button