Política

L’Ajuntament de Pollença desglossa el pressupost general per l’exercici 2023

Segons el regidor d'Hisenda, David Alonso, les partides es van aprovar dins el termini que marca la Llei Reguladora de les Hisendes Locals; la qual cosa és un fet històric que s'aconsegueix per primera vegada

L’Ajuntament de Pollença va aprovar, durant la sessió plenària extraordinària del passat dimecres 9 de novembre, el pressupost general per l’exercici 2023. D’aquesta manera, es va aprovar dins el termini que marca la Llei Reguladora de les Hisendes Locals que, segons el regidor d’Hisenda, David Alonso, és un fet històric que s’aconsegueix per primera vegada.

Amb tot, l’Ajuntament compta amb un pressupost general total per a l’exercici 2023 de 26.021.206,00 euros, dels quals 6.122.000,00 euros corresponen a l’empresa municipal EMSER, que és l’encarregada de gestionar els serveis d’aigua potable i la recollida de fems i reciclatge.

D’altra banda, la partida de despeses de personal, representa més d’un 50% de l’import total. Concretament, 10.688.876,26 euros, i la de concrets i serveis, que és la següent més voluminosa, 8.961.371,81 euros.

Quant a les inversions, no van incloses dins aquest pressupost, sinó que l’Ajuntament ha optat per finançar-les en romanent de tresoreria, ja que disposa en aquests moments de 30 milions d’euros per aquest efecte. De les inversions, el consistori ha destacat la construcció d’un tanatori, la rehabilitació de l’antic cinema Capitol i l’adquisició de l’antiga estació d’autobusos de Can Villalonga, entre múltiples actuacions urbanístiques centrades en la millora d’indrets concrets com ara el bosquet de Bóquer, la piscina municipal del port de Pollença o la instal·lació de plaques fotovoltaiques. Tot plegat, suma uns 16 milions d’euros.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button