Política

El darrer ple extraordinari de l’Ajuntament de Pollença crea polèmica

Els partits de l'oposició s'han queixat de l'ampliació del pressupost de les obres de reforma de la Plaça Miquel Capllonch i dels pressupostos municipals del 2023

L’Ajuntament de Pollença va dur a terme aquest dimecres un ple extraordinari per tractar “assumptes que no es podien demorar fins a la propera sessió ordinària”, segons va indicar en el document. Un d’aquests temes era les obres de reforma de la Plaça Miquel Capllonch i del Carrer Formentor del Port de Pollença, que han costat un 50% més del que s’havia previst. Mentre Junts Avançam ha titllat d'”injustificable” aquest increment, el batle del municipi, Andrés Nevado, ha explicat: “Es varen fer una sèrie d’exploracions per executar el projecte i va sortir que hi havia plaques de formigó, la qual cosa suposava un problema afegit que no estava previst”.

Segons Nevado, això va fer que s’hagués d’aixecar tota la plaça a fi d’anivellar-ho tot, és a dir, “treure-ho i fer-ho de bell nou”. En aquesta línia, el batle ha apuntat que, per mor d’aquesta acció, també es varen haver de canviar canonades i cablejat. A més, s’han afegit alguns fanals que tampoc estaven previstes des d’un principi, amb l’objectiu de “millorar el carrer Formentor”. Tot plegat ha suposat una inversió de 1.720.000 euros, quan el pressupost inicial era de 1.026.000 euros. Per tant, la modificació que es va aprovar al ple era de 508.000 euros, quan ja hi havia hagut una modificació anterior de prop de 200.000 euros.

D’altra banda, el PSOE ha criticat en una nota de premsa l’aprovació inicial dels pressupostos municipals del 2023, perquè “són gairebé idèntics als del 2022, ja que es destinen menys doblers a serveis socials que no s’adapten a la realitat que vivim, marcada primer per la pandèmia i després per la situació d’inflació generalitzada”. Per la seva part, Nevado ha argumentat que hi havia altres partides que necessitaven un augment: “Les àrees de les quals es van llevar doblers per millorar els serveis socials, ho han recuperat perquè avui dia la pandèmia ja no ens posa en el mateix escena que l’any passat”. El batle de Pollença ha assegurat que no queda cap servei descobert i que “pràcticament tot es torna on era”.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button