Junts AvançamPolítica

Junts Avançam denuncia el desgavell general de Formentor

El partit s'ha tornat a manifestar entorn de l'hotel d'aquesta zona protegida de Pollença i ha denunciat la successió d'escàndols davant a la passivitat municipal

Junts Avançam s’ha tornat a manifestar entorn de l’Hotel Formentor. El partit ha denunciat que “els escàndols se succeeixen un darrere l’altre davant a la passivitat municipal” i n’ha fet un llistat. La novetat, segons el grup, és l’abocament de runa dins d’una zona protegida de Formentor: “El resultat de la demolició i excavació s’acaben abocant a una zona protegida -ANEI, Paratge Natural, Patrimoni de la Humanitat i LIC-, sense cap classe d’autorització ni llicència. Difícilment trobarem una zona més protegida que aquesta”.

El partit ha fet repàs en una nota de premsa de les altres infraccions que s’han fet a l’espai. Ha lamentat que l’aparcament gran és titularitat municipal des del mes de juny del 2021 com a compensació per la llicència de reforma de l’hotel, però, així i tot, l’empresa propietària de l’estructura el continua explotant com si fos seu, “malgrat les nombroses denúncies de l’oposició”. Segons Junts Avançam, l’empresa ja ha ingressat un milió d’euros de forma irregular per aquest concepte.

D’altra banda, el grup ha recordat que, fa un any i mig, el responsable de comunicació d’Emin capital va dir al programa Zoom d’IB3 que esbucarien íntegrament l’Hotel Formentor per fer un edifici totalment nou. No obstant això, després de negar-ho llavors, “la realitat ha confirmat aquestes declaracions, ja que l’hotel s’ha esbucat íntegrament. Al principi posaren l’excusa de l’aluminosi, però ningú ha vist cap informe justificatiu de l’aluminosi”, ha assegurat Junts Avançam. D’aquesta manera, l’aparcament públic ho continua explotant l’empresa propietària de l’Hotel sense cap concessió

El partit ha afegit també que, durant l’estiu, l’Ajuntament de Pollença va autoritzar obres d’urbanització (línies elèctriques, aigua potable, enllumenat…) que s’iniciaren en el mes de juny, “quan per totes les zones turístiques estan prohibides en aquesta època”; en aquest cas les denúncies dels veïnats feren aturar les obres.

Amb tot, cal recordar que, l’any 2021, el consistori va donar llicència de reforma de l’Hotel i va acabar buidant tot l’interior. L’any següent, l’Ajuntament va donar llicència d’ampliació d’un 15% de l’espai i s’ha esbucat completament sense cap llicència. Ara, s’està aixecant una estructura de quatre plantes, també sense les llicències necessàries per fer-ho. A posteriori, el passat 28 d’octubre, l’Ajuntament finalment va donar llicència per legalitzar la demolició completa de l’edifici. “Un hotel amb història que ja és història, perquè ja no queda res”, ha conclòs Junts Avançam.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button