Política

L’oposició reclama la gratuïtat de l’escolarització 0-3 anys

Els partits de l’oposició a Pollença han presentat una proposta al proper ple de setembre per empènyer a l’Ajuntament a sumar-se a la proposta de gratuïtat del primer cicle d’educació infantil, 0-3 anys.

Ho fan seguint amb la iniciativa del Govern de les Illes Balears, que ha començat amb la cobertura de les hores lectives del curs 2-3 anys per aquest curs 2022/2023, i que serà extensiva a tot el cicle.

Junts Avançam, Alternativa i Unides Podem demanen a l’Ajuntament de Pollença que signi el conveni amb la Conselleria per començar aquest curs i aposti per la implementació de la universalització i gratuïtat progressiva d’aquesta etapa educativa.

A més, reclamen al consistori que suspengui les quotes de l’ordenança de l’escoleta “com han fet ja altres ajuntaments per tal que les famílies no hagin d’avançar aquests pagaments”. I és que, una vegada signat el conveni, el govern abonarà als consistoris els 45.000 euros per aula corresponents al primer quadrimestre.

L’oposició argumenta que amb aquesta mesura que tira endavant el GOIB, més de 50 famílies del municipi s’estalviaran 1.650 euros cadascuna.

Finalment, exigeixen al govern municipal, si després de 3 anys que es va aprovar el compromís de tenir una escoleta 0-3 anys al nucli de Pollença, arribarà a ser una realitat el curs que ve. Sol·liciten a l’Ajuntament que “no deixi perdre la subvenció de 720.000€ que va signar amb la Conselleria d’Educació” per la creació de places abans del 2023/2024.

Restam a l’espera de veure com es resoldrà la qüestió al plenari.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button