MunicipiPolítica

Traïció del Govern d’Espanya al poble Sahrauí

Pedro Sánchez, s'ha pronunciat en favor de la proposta marroquí per a l'autonomia del Sàhara en la que es contempla un territori sense independència.

Aquest divendres el president d’Espanya, Pedro Sánchez, s’ha pronunciat en favor de la proposta marroquí per a l’autonomia del Sàhara presentada el 2007 a l’ONU, en la que es contempla un territori sense independència i baix el mandat del Rabat. Aquesta proposta suposa sepultar qualsevol tipus de llibertat per al Sàhara, quedant així a les ordres del rei Mohamed VI, encara que afirma que el país occident gaudiria dels seus propis òrgans legislatius, executius i judicials. Així doncs, quins àmbits es reservaria el Rabat? Competències com la defensa, les relacions exteriors o la religió.

És un poble que fins ara ha estat ocupat pel Marroc o que hi ha hagut d’exiliar a Algèria o en camps de refugiats, per tal de no sofrir la vulneració dels seus drets humans o ser sotmesos a una vida indigent al desert després que el 1991 es decretés “l’alto el foc” a la guerra entre els marroquins i el Front Polisari. Per això l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí ha dut a terme una concentració urgent per la traïció del Govern d’Espanya al poble sahrauí aquest diumenge 20 de març davant Delegació del Govern.

Cartell de la concentració urgent

Per la seva part, la Trobada de Coordinació de Juristes i Observatoris de Drets Humans per al Sàhara Occidental han expressat, en una nota de premsa, que “qualsevol alternativa que pretengui imposar-se prescindint de l’exercici del dret a la lliure determinació pel poble sahrauí és contrària a la legalitat internacional” i han volgut aclarir que el text de la carta de Pedro Sánchez remesa al rei del Marroc amb la nova posició del Govern d’Espanya, “no ha estat encara donat a conèixer en integritat, mostra d’una evident falta de transparència que ha de ser immediatament esmenada”.

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, s’ha mostrat afectada en xarxes socials i es mostra reticent davant la decisió de Pedro Sánchez.

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button