EconomiaJunts AvançamPolítica

Junts Avançam i Teixit Empresarial vol evitar les grans superfícies al polígon Pollença

Els comerços locals veuen la possibilitat de desaparèixer si hi ha una gran superfície al polígon de Pollença

Dimecres, la coalició de Junts Avançam va presentar al·legacions el passat ple de l’Ajuntament de Pollença, on demanava aprovar la modificació del PGOU que amplia el polígon industrial. L’ampliació suposa , incorporar 50.000 m2 de sòl industrial que la Llei d’Urbanisme de les Illes Balears havia desclassificat l’any 2018. La normativa proposa planteja comerços fins a 1.500 m2 de superfície, que aïllarien l’àrea comercial del poble de Pollença.

La presidenta de Teixit Empreserial, Dolors Domínguez, també ha fet una al·legació a principis de setmana, argumentant que no es neguen a tenir superfícies comercials, però s’oposen que siguin de 1.500 m2 de superfície,” el polígon ha de ser pels locals i comerços del poble de Pollença, no volem que passi igual que amb el Lidel, que es va menjar tota la superfície comercial”.

Fan anys que batallem contra els centres comercials grans, i això serà la mort per a nosaltres.

Dolors Domínguez

Junts Avançam demanà modificar la normativa del PGOU, a fi d’impedir que a aquesta ampliació s’hi puguin instal·lar grans supermercats i grans superfícies comercials. La instal·lació d’aquests grans supermercats a l’ampliació del polígon suposa una competència als comerços que son a Pollença i el Moll. La descentralització del comerç a la vida urbana afectant els petits locals i comerços. També argumenten, que hi hauria inconvenients mediambientals, “és evident que per poder accedir aquests centres comercials s’hi hauria de fer ús del cotxe”.

Dolors Domínguez també fa referència a la pèrdua de la vida del poble si descentralitzen el comerç, demanen que les zones comercials siguin a la zona urbana, i si es fa un polígon que sigui per a comerços locals.

Poligon de Pollença
Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Back to top button
X