FormentorJunts AvançamPolíticaPollençaUnides Podem

Un plenari “menys concorregut”, però amb algunes “tensions”.

El ple d'ajuntament hi ha hagut convergències amb els finançaments i "tensions" amb el pàrquing de Formentor

El ple aprova finançament de l’escola d’adults i la reserva ornitològica de la Gola; Així com, posa mesures anticorrupció, accedint a la declaració de béns a l’Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció. A més a més, el Batle ha dit L’ajuntament farà un informe per esbrinar si hi ha hagut requeriments injustos a les arques del municipi amb el cas dels territoris de Formentor.

Aquest dijous va tenir lloc el Plenari de l’ajuntament de Pollença, on en general, els partits tocaren punts que estigueren d’acord com són:

  • L’aprovació del Conveni administratiu de col·laboració entre la Conselleria d’Educació i Formació Professional del Govern i l’Ajuntament de Pollença en finança o co-financiar d’educació de persones adultes aquest curs 2021-2022.
  • En segon lloc, aprovació del conveni amb l’IBANAT pel manteniment de la reserva ornitològica de la Gola on es destinaran 20.000 euros per part del govern i 35000 euros per part de l’ajuntament.
  • I en tercer lloc, l’aprovació, del conveni entre l’Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció i l’Ajuntament de Pollença per tal d’establir l’entrega de les declaracions de béns a la seu electrònica de l’ajuntament i així evitar la corrupció.

Ara bé, en arribar el sisè punt del dia, va haver-hi discrepàncies: en aquest és on es parla de la moció dels grups municipals Junts Avançam, Alternativa per Pollença i Unides Podem sobre la titularitat dels terrenys del municipal de Formentor.

Tomeu Cifre, Batle de Pollença, va dir que l’Ajuntament havia fet les primeres passes i pactes necessaris per què els terrenys de Formentor i el pàrquing fossin cedits sense costos. 

Michael Muller de Podem Pollença va contradir el Batle, postulant que no era una victòria política, sinó una aplicació de la normativa actual que recull l’Informe de Territori Jurídic d’urbanisme del novembre del 2020. Aquest informa posa de manera explícita l’existència de dues sentències tribunals, on s’afirma que aquesta cessió territorial ha de ser gratuïtes, i que si no és així, no es pot urbanitzar. Segons el representant de Podem, Tomeu Cifre el va interrompre el torn de paraula i convidar a Michael Muller abandonar el ple.

“L’actitud del Senyo Batle va ser deplorable, aquest no és el talant que ha de tenir un Batle, ha de respectar el torn de paraula quan se li contradiu un discurs seu, que certament era demagògic”.

Michael Muller.

Junts Avançam reclama que s’ha de solucionar el problema dels territoris de Formentor, que duen “penjats” des del juny, i calculen que l’hotel ha guanyat un millor d’euros amb ells .

Tomeu Cifre va recapacitar, es disculpar amb Michael Muller, i demanarà un informe per si hi ha hagut un requeriment injust que haguí afectat les arques del municipi.

Aquesta no va ser l’única “tensió”, Junts Avançam va acusar l’ajuntament de vendre alcohol a menors en el Tradeo del passat cap de setmana; el Balte respongué que no va haver-hi constància d’aquestes acusacions.

Miquel Àngel Marcha incidir que aquesta la celebració no hi havia suficients mesures de control: “L’imatge de persones sense mascareta a una carpa tancada, no pot ser-hi en un acte organitzat per a l’ajuntament”. Després aquest altra acusació demana responsabilitats per part del regidor i Batle: “no és possible que en la situació que estem ara passin coses com aquesta”.

Tomeu Cifre, considera que hi ha temes a tractar de major importancia i que “la responsabilitat de dur mascareta és d’un mateix”, remerca que hi ha una normativa coneixedora “pels que vigilen com pels que assisteixen,” i que ” és difícil dur un control d’aquest tipus de coses el cent per cent”.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Back to top button
X