Cala Sant VicençMES -ESQUERRAMunicipiPolíticaPollença

Discrepàncies en urbanitzar el Pinar de Cala sant Vicenç

Ajuntament de Pollença es nega a canviar el Pla Territorial

L’Ajuntament de Pollença ha informat l’oposició que es nega a modificar el Pla Territorial que executa El Consell, aquest té el fi de reduir aquelles parcel·les urbanitzables no desenvolupades i els sòls urbans que des de fa anys no s’han executat ni tenen serveis, d’acord amb allò que estableix l’article 2 del Decret llei 9/2020 de mesures urgents de protecció del territori de les Illes Balears.

En total hi ha cinc plans urbanitzables a Pollença: un a Pollença poble (darrere de l’Ajuntament i al costat del col·legi Joan Mas); un altre, en el Moll (el del Pollença Park); i dos en Cala Sant Vicenç (en la part alta de Ca Botana i en una pineda a l’entrada de la Cala).

Aquest darrer és el que ha generat més polèmica per les seves conseqüències ecològiques. Miquel Àngel March de Junts Avançam, “no entenc per què l’ajuntament no accepta les mesures posades pel Consell, Cala Sant Vicents no s’ha de fer més gran”.

El sol en discrepància és el pinar que hi ha a l’entrada de Cala Sant Vicenç, una part del qual s’havia de dedicar a la implantació d’un complex turístic d’unes 200 places hoteleres.

Aquests són uns terrenys de 12.000 m2; classificats com a urbans al PGOU del 1990, i no s’ha executat, ni l’edificació, ni la dotació de serveis. La parcel·la està coberta d’un pinar a l’entrada de sant Vicenç, on comença el camí que va a Coves Blanques i la zona protegida d’ANEI.

Xisco Mas de l’Associació de veïns de Cala Sant Vicenç, creu que l’ajuntament ha actuat com toca; i si el Consell torna el terreny rural, “s’ha de compensar els propietaris”.

Assegura que la iniciativa d’un complex turístic a la zona és impossible, per les infraestructures que s’hauria de fer a Cala sant Vicenç per suplir la vinguda de més de 200 places turistiques. I es queixa que el pinar s’ha tornat una zona” de pipicans” per a turistes que deixen excrements i brutor; el mal manteniment el fa ser un territori en risc d’incendis.

La solució que troba és mantenir en condicions les zones verdes i compensar els propietaris que se’ls desvalora el terreny; ja que el cap i a la fi, aquest continuarà sent privat.

Pel que fa, Miquel Àngel March està a favor de la proposta del Consell de convertit aquests terrenys en rústic, “preservar aquest pinar i impedir un nou complex hoteler és la millor solució per preservar l’emblemàtic pinar”.

El Consell té un termini fins a final d’any per a aturar l’urbanisme dels ‘falsos urbans’ i l’ajuntament de Pollença se li acaba el temps per a intentar justificar la seva necessitat en mantenir aquests espais urbanitzables.

La zona en blau cel solars urbans

Mostra més

Articles relacionats

Back to top button