Junts AvançamPolítica

Junts Avançam: què passa a les àrees culturals de l’Ajuntament?

Plaça de coordinació de cultura, de bibliotecari arxiver, d'educació i la direcció del Museu, són les places que hi ha vacants segons Junts Avançam

Junts Avançam denúncia l’estat de les vacants de les places de tècnics culturals de l’Ajuntament de Pollença, les convocatòries de les quals o no s’han fet o han quedat aturades.

En concret, el grup explica en una nota de premsa que les places són les següents:

  • Plaça de coordinació de cultura: va quedar vacant fa un any i al mes de desembre es va publicar la convocatòria. Al març va acabar-se el termini d’admissió però ara, mig any després, el procés està aturat i encara no es sap més informació.
  • Plaça de bibliotecari/a i arxiver/a: ja fa un any que Pere Salas va deixar el lloc de treball i, en conseqüència, la plaça va quedar vacant. Encara no ha sortit la convocatòria.
  • Tècnic d’educació: al mes de febrer es va acabar el termini per inscriure’s a la convocatòria d’aquesta plaça. Des d’aquest moment, no s’ha sabut res més.
  • En relació al Museu de Pollença, fa anys que es troba sense convocar el concurs per anomenar la direcció.

És per això que des del grup municipal de Junts Avançam considera que la situació actual és lamentable a causa que en els casos explicats abans, o no s’han convocat les places vacants o, si s’han convocat, els tràmits han quedat paralitzats, “demostració de desídia o deixadesa de l’equip de govern”, han afegit.

Tomeu Cifre: “m’ha sorprès aquest comunicat”

Davant el comunicat llançat per Junts Avançam, parlam amb Tomeu Cifre perquè doni una resposta a la denúncia que ha fet el grup municipal.

Cifre ha assegurat que el que diu Junts Avançam “no és així i des de les àrees corresponents hi estam fent feina per tal de cobrir-les lo abans possible. S’ha de dir que són vacants que han esdevengut de forma inesperada i, per tant, no eren previsibes. Hi ha moltes altres convocatòries que si s’han cobert i que Junts Avançam no menciona: policia local, administratius, auxiliars, etc., que estaven davant les que cita el grup polític, les quals s’han sobrevengut”.

Per explicar punt per punt les places que exposa el grup polític, Cifre ha fet les aclaracions següents. En referència a la coordinació de cultura, ha afirmat que “va quedar vacant per una jubilació anticipada i no prevista. Nosaltres hem fet la convocatòria i estem pendents d’una modificació de plantilla per la catalogació d’aquesta plaça per tal que es pugui fer simultàniament amb la convocatòria”.

En relació a la plaça de bibliotecari “també va ser sobrevenguda quan Pere Salas va deixar el càrrec per fer de professor a la UIB. Ara estem treballant en les bases, les quals van modificar-se per fer-les també orientades cap a la figura d’arxiver“, explica el batle, mentre que en quant a la de tècnic d’educació, “és una plaça que està coberta en aquests moments, per tant no entenc el que exposa Junts Avançam”.

Pel que fa al Museu de Pollença “en aquests moments hi ha un direcció i estam pendents si podrem fer unes classes per cobrir-les amb personal laboral”.

Tomeu Cifre ha finalitzat dient que “m’ha sorprès una mica aquest comunicat, la resta de places estan cobertes i hem fet i feiem la feina que tocava per cobrir-les”.

Mostra més

Articles relacionats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back to top button
X